Könnyed, kókuszos, lekváros kevert süti: képtelenség elrontani
Télen helyettesítsd a friss gyümölcsöket lekvárral, jól illik a kevert tésztákba!

Élvezd a kevert tészták minden előnyét! Ezt a sütit maximum 10 perc alatt összeállítod, nem kell pihentetni, hajtogatni, és még krémet sem kell készíteni hozzá. Lekvárral, kókusszal feldobva biztos, hogy mindenki odalesz érte. Ehhez a változathoz még mérleg sem kell, hisz a joghurtos poharat használhatod a méricskéléshez.
Kókuszos süti lekvárral
Hozzávalók 16 szelethez
- 2 bögre liszt
- 1.5 bögre joghurt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre lekvár
- 15 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A vajat keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojást és a joghurtot. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, a sütőporral és a kókuszreszelék felével. Keverd csomómentesre a masszát. A tésztát öntsd egy kivajazott tepsibe vagy őzgerincformába, és egyengesd el. A tetejére kanalazz tetszés szerint lekvárt, kicsit bele is keverheted, nyomhatod a tésztába.
Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj a tészta közepébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A tetejére szórj kókuszreszeléket, majd, amikor kihűl, szeleteld fel.
Kevert sütiből kuglófot is készíthetsz! Még csábítóbb, ha márványozod.