Mennyei kókuszos Kinder-szelet: krémes finomság puha piskótából
Itt a nagy bolti kedvenc isteni sütiváltozata! A lágy tésztájú, csokis-kókuszos Kinder-szelettel nehéz betelni.

kokuszos-kinder-tejszelet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle Kinder-szeletekkel mindig biztosra mehetsz, ha kicsik és nagyok egyaránt vannak a társaságban. A kókuszos változat tésztája egyszerű vizes, olajos piskóta. A krém tejszínes, a teteje pedig ropogós. Tehát ugyanaz az ízvilág, mint a bolti édességé. Ráadásul jóval kiadósabb.

kokuszos-kinder-tejszelet
Fotó: Gajus

Kókuszos Kinder-szelet

Hozzávalók

A tésztához

  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a vizet, majd a sütőporral, kakaóval vegyített lisztet is. Dolgozd egyneművé a tésztát, majd tedd közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

A krémhez a tejszínt habosítsd a cukorral, majd tedd hozzá a zselatint, és verd további egy-két percig. Forgasd hozzá a kókuszreszeléket is. A kihűlt tésztát vágd két vagy három részre, és töltsd meg a krémmel. Olvaszd fel a csokit, keverd hozzá az olajat, és egyengesd a süti tetejére. Pihentesd legalább négy órán keresztül a hűtőben, tálalás előtt még megszórhatod kókuszreszelékkel.

Csokis-kókuszos álomdesszertet sütés nélkül is készíthetsz. Ez az ízkombináció egyszerűen csúcs!

Ezt is szeretjük