Egyszerű kókuszos kevert süti lágy krémmel a tetején: egy pillanat alatt elfogy a tányérról

Ezt az egyszerű kókuszos kevert sütit lágy, édes krém koronázza meg a tetején.

Kókuszos kevert süti krémmel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még finomabb az egyszerű kókuszos kevert süti, ha a tetejét lágy, főzött krémmel feded be. Hamar elkészül, és nem is kerül sokba, így tökéletes arra az esetre, ha gyorsan szeretnél összedobni valamilyen finom desszertet.

Kókuszos kevert süti krémmel

Hozzávalók

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a margarint keverd habosra a tojásokkal és a cukorral. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és a tejjel felváltva fokozatosan adagold a cukros tojáshoz. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha elkészült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.

Közben állítsd össze a kókuszkrémet. A tej felét forrald össze a kétféle cukorral, a másik felét pedig kézi habverő segítségével keverd csomómentesre a liszttel. Amikor a cukros rész felforrt, csorgasd hozzá a lisztes tejet, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá a kókuszreszeléket is, keverd jól össze, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már sem a tészta, sem a krém nem meleg, kend meg vele a süti tetejét és az oldalát. 

Kókuszból isteni finom gluténmentes kekszet is készíthetsz darált mandula felhasználásával.

Kókuszos-mandulás keksz liszt nélkül: rögtön dupla adagban készítsd

Ez az omlós keksz lisztmentesen, őrölt mandulával készül, ráadásul nagyon gyorsan összedobhatod, pillanatok alatt megsül.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük