Könnyű, kókuszos, grízes kevert süti: a legfinomabb változat
A kókuszos-grízes süti fantasztikusan puha, és a hozzávalókat biztos, hogy megtalálod a konyhádban.
A gríz rengeteg módon felhasználható sütés-főzés során. A sütik különösen finom állagúvá válnak tőle. Nincs benne semmi hókuszpókusz, gyorsan, egyszerűen összeállítható és olcsó. A joghurttól pillekönnyű lesz a tészta. A kókuszos-grízes kevertet idénygyümölcsökkel is feldobhatod.
Kókuszos, grízes kevert
Hozzávalók 20 szelethez
- 20 dkg joghurt
- 10 dkg gríz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Sziruphoz
- 4 evőkanál cukor
- 1 db citrom
- 1 dl víz
Tetejére
- kókusz
Elkészítés:
A joghurtot keverd ki a tojásokkal, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. Rakd hozzá az olvasztott, de nem meleg vajat, végül keverd bele a sütőporral, kókusszal, liszttel vegyített grízt. Jól dolgozd össze a masszát, és egyengesd közepes nagyságú tepsibe.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted.
A sziruphoz a vizet forrald fel a cukorral, majd, amikor langyosra hűl, öntsd hozzá a citromot. Locsold meg vele a tésztát, és szórd meg kókusszal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció