Könnyű, kókuszos, grízes kevert süti: a legfinomabb változat

A kókuszos-grízes süti fantasztikusan puha, és a hozzávalókat biztos, hogy megtalálod a konyhádban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gríz rengeteg módon felhasználható sütés-főzés során. A sütik különösen finom állagúvá válnak tőle. Nincs benne semmi hókuszpókusz, gyorsan, egyszerűen összeállítható és olcsó. A joghurttól pillekönnyű lesz a tészta. A kókuszos-grízes kevertet idénygyümölcsökkel is feldobhatod.

kokuszos-grizes-sutemeny

Kókuszos, grízes kevert

Hozzávalók 20 szelethez

  • 20 dkg joghurt
  • 10 dkg gríz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Sziruphoz

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 1 dl víz

Tetejére

  • kókusz
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot keverd ki a tojásokkal, a cukorral, a vaníliával, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. Rakd hozzá az olvasztott, de nem meleg vajat, végül keverd bele a sütőporral, kókusszal, liszttel vegyített grízt. Jól dolgozd össze a masszát, és egyengesd közepes nagyságú tepsibe.
 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted.
A sziruphoz a vizet forrald fel a cukorral, majd, amikor langyosra hűl, öntsd hozzá a citromot. Locsold meg vele a tésztát, és szórd meg kókusszal. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük