Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei
A panna cotta, az olaszok tejszínes pudingja eperrel különösen finom. Ezt a változatot laktózérzékenyek is bátran ehetik.

Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kánikulai napok sztárja lehet a jól behűtött, selymes panna cotta. Akkor az igazi, ha a krém remegős. Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a mi pudingunkat. Tálalás előtt érdemes a formát forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön belőle a megdermedt krém. Eperrel mennyei, de gyorsan készítsd el, hisz már nem tart sokáig a szezon! A kókusztej még finomabb ízt ad neki.

Kókuszos, epres panna cotta

Hozzávalók:

  • 4 dl kókusztej
  • 4 evőkanál kókusztej zselatinhoz
  • 1 dl laktózmentes tejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 4 g xilit
  • 10 g porzselatin

Epres öntethez

  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliát és a xilitet, majd kis lángon addig kevergesd, amíg fel nem forr. A zselatint oldd fel négy evőkanál hideg, laktózmentes tejben, majd öntsd a lábosba. Hagyd kihűlni, és töltsd mutatós poharakba vagy akár szilikonos sütőformákba. Rakd a hűtőbe legalább négy órára, és várd meg, míg megdermed.
 

Az öntethez az epret alaposan mosd meg, illetve csumázd le. A felét pépesítsd botmixerrel, add hozzá a cukrot és a vizet, majd forrald össze. Amikor már megfelelő az állaga, húzd le a tűzről, és öntsd a krémre. Díszítsd a maradék eperszemekkel, esetleg mentalevéllel, magvakkal, és tedd vissza tálalásig a hűtőbe.

Ezt is szeretjük