Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei

A panna cotta, az olaszok tejszínes pudingja eperrel különösen finom. Ezt a változatot laktózérzékenyek is bátran ehetik.

Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kánikulai napok sztárja lehet a jól behűtött, selymes panna cotta. Akkor az igazi, ha a krém remegős. Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a mi pudingunkat. Tálalás előtt érdemes a formát forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön belőle a megdermedt krém. Eperrel mennyei, de gyorsan készítsd el, hisz már nem tart sokáig a szezon! A kókusztej még finomabb ízt ad neki.

Kókuszos, epres panna cotta

Hozzávalók

  • 4 dl kókusztej
  • 4 evőkanál kókusztej zselatinhoz
  • 1 dl laktózmentes tejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 4 g xilit
  • 10 g porzselatin

Epres öntethez

  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliát és a xilitet, majd kis lángon addig kevergesd, amíg fel nem forr. A zselatint oldd fel négy evőkanál hideg, laktózmentes tejben, majd öntsd a lábosba. Hagyd kihűlni, és töltsd mutatós poharakba vagy akár szilikonos sütőformákba. Rakd a hűtőbe legalább négy órára, és várd meg, míg megdermed.
 

Az öntethez az epret alaposan mosd meg, illetve csumázd le. A felét pépesítsd botmixerrel, add hozzá a cukrot és a vizet, majd forrald össze. Amikor már megfelelő az állaga, húzd le a tűzről, és öntsd a krémre. Díszítsd a maradék eperszemekkel, esetleg mentalevéllel, magvakkal, és tedd vissza tálalásig a hűtőbe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük