Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei
A panna cotta, az olaszok tejszínes pudingja eperrel különösen finom. Ezt a változatot laktózérzékenyek is bátran ehetik.
A kánikulai napok sztárja lehet a jól behűtött, selymes panna cotta. Akkor az igazi, ha a krém remegős. Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a mi pudingunkat. Tálalás előtt érdemes a formát forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön belőle a megdermedt krém. Eperrel mennyei, de gyorsan készítsd el, hisz már nem tart sokáig a szezon! A kókusztej még finomabb ízt ad neki.
Kókuszos, epres panna cotta
Hozzávalók
- 4 dl kókusztej
- 4 evőkanál kókusztej zselatinhoz
- 1 dl laktózmentes tejszín
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 4 g xilit
- 10 g porzselatin
Epres öntethez
- 30 dkg eper
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A kókusztejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliát és a xilitet, majd kis lángon addig kevergesd, amíg fel nem forr. A zselatint oldd fel négy evőkanál hideg, laktózmentes tejben, majd öntsd a lábosba. Hagyd kihűlni, és töltsd mutatós poharakba vagy akár szilikonos sütőformákba. Rakd a hűtőbe legalább négy órára, és várd meg, míg megdermed.
Az öntethez az epret alaposan mosd meg, illetve csumázd le. A felét pépesítsd botmixerrel, add hozzá a cukrot és a vizet, majd forrald össze. Amikor már megfelelő az állaga, húzd le a tűzről, és öntsd a krémre. Díszítsd a maradék eperszemekkel, esetleg mentalevéllel, magvakkal, és tedd vissza tálalásig a hűtőbe.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept