Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei
A panna cotta, az olaszok tejszínes pudingja eperrel különösen finom. Ezt a változatot laktózérzékenyek is bátran ehetik.

Ellenállhatatlan, kókuszos, epres panna cotta: lágy, krémes és mennyei
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kánikulai napok sztárja lehet a jól behűtött, selymes panna cotta. Akkor az igazi, ha a krém remegős. Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a mi pudingunkat. Tálalás előtt érdemes a formát forró vízbe mártani, hogy könnyebben kijöjjön belőle a megdermedt krém. Eperrel mennyei, de gyorsan készítsd el, hisz már nem tart sokáig a szezon! A kókusztej még finomabb ízt ad neki.

Kókuszos, epres panna cotta

Hozzávalók:

  • 4 dl kókusztej
  • 4 evőkanál kókusztej zselatinhoz
  • 1 dl laktózmentes tejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 4 g xilit
  • 10 g porzselatin

Epres öntethez

  • 30 dkg eper
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kókusztejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a vaníliát és a xilitet, majd kis lángon addig kevergesd, amíg fel nem forr. A zselatint oldd fel négy evőkanál hideg, laktózmentes tejben, majd öntsd a lábosba. Hagyd kihűlni, és töltsd mutatós poharakba vagy akár szilikonos sütőformákba. Rakd a hűtőbe legalább négy órára, és várd meg, míg megdermed.
 

Az öntethez az epret alaposan mosd meg, illetve csumázd le. A felét pépesítsd botmixerrel, add hozzá a cukrot és a vizet, majd forrald össze. Amikor már megfelelő az állaga, húzd le a tűzről, és öntsd a krémre. Díszítsd a maradék eperszemekkel, esetleg mentalevéllel, magvakkal, és tedd vissza tálalásig a hűtőbe.

Ezt is szeretjük