Omlós kókuszos-csokis tallérok - Sokáig puha marad a sütis dobozban
A kókuszos-csokis tallérból érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert nagyon gyorsan fogy.
A kekszekből és az aprósütiből soha nem elég. Jól jön egy pohár forró ital mellé, vendégvárónak vagy tízóraira. Ez a recept hihetetlenül egyszerű, csak össze kell keverni az összes hozzávalót. A kókuszos-csokis tallérok villámgyorsan megsülnek, de arra azért ügyelj, hogy ne süsd túl, különben nem puhulnak meg.
Kókuszos-csokis tallérok
Hozzávalók 20 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg étcsoki
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Rakd egy tálba a puha vajat, add hozzá a cukrot, és gépi habverővel dolgozd habosra. Tedd hozzá a tojást, majd több részletben a sóval és a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig mehet bele a kókuszreszelék.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a masszából kanállal halmozz bele diónyi kupacokat. Arra ügyelj, hogy egymástól legalább három centi távolságra legyenek, mert sütés közben a tallérok szétterülnek. Előmelegített sütőben süsd 160 fokon körülbelül 10 percig. Rögtön ne szedd le a sütiket a papírról, mert könnyen törnek. Amikor a tallér kihűl, olvaszd meg az étcsokit, és mártsd bele az alját, esetleg díszítsd kedvedre.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept