A klasszikus kókuszkocka receptje
A legjobb csokis krémmel
Szereted a kókuszkockát? Ez sokkal finomabb, mint amit gyerekként majszoltál.

A klasszikus kókuszkocka receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókuszkocka tényleg megunhatatlan. A méznek köszönhetően ráadásul ez a tészta nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsütheted. A lényeg, hogy száraz, hűvös helyen tárold. Kard Éva desszertjét a család apraja-nagyja imádni fogja.

Kókuszkocka

Hozzávalók 16 darabhoz:

A tészta

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A máz

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál kakaó
  • rumaroma

Tetejére

  • 1,5 csomag kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Add hozzá a tejet, majd szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Bélelj ki egy körülbelül 22x32 centis tepsit sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsd 35-40 percig. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben pár percig, majd a rácsra helyezve hűtsd ki teljesen.
 

A kakaós mázhoz a vajat olvaszd fel, add hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Majd állandóan kevergetve, pár perc alatt forrald fel. Utána vedd le a tűzről, és csepegtesd hozzá a rumaromát.
 

A teljesen kihűlt tésztát kockázd fel, majd egyesével mártogasd bele a kakaós-rumos masszába. Utána forgasd a kókuszreszelékbe, és hagyd egy-két órán át állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük