Csodás koktélok
Az év végi partik elengedhetetlen kelléke a koktél. Ismerd meg a legfinomabbakat, és készítsd el otthon!

Dia

Red Apple Martini3 cl Bacardi Apple 2 cl szűrt almalé 2 cl grenadine jégkocka Az összetevőket öntsd egy shakerbe sok jéggel. Rázd össze alaposan, majd szűrd martinis pohárba.

Red Apple Martini

3 cl Bacardi Apple
2 cl szűrt almalé
2 cl grenadine
jégkocka

Az összetevőket öntsd egy shakerbe sok jéggel. Rázd össze alaposan, majd szűrd martinis pohárba.

Dia

White Lady4 cl gin 2 cl Cointreau 1 cl citromlé a díszítéshez citromhéjspirál vagy koktélcseresznye Tedd a gint, a Cointreau-t és a citromlevet shakerbe, jól rázd össze, és szűrd koktélos pohárba. Citromhéjspirállal díszítsd. Ha Pink Ladyt szeretnél készíteni, akkor Cointreau helyett grenadine-t használj. A Fair Ladybe pedig a citromlevet cseréld grépfrútlére.

White Lady

4 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl citromlé
a díszítéshez citromhéjspirál vagy koktélcseresznye

Tedd a gint, a Cointreau-t és a citromlevet shakerbe, jól rázd össze, és szűrd koktélos pohárba. Citromhéjspirállal díszítsd.
Ha Pink Ladyt szeretnél készíteni, akkor Cointreau helyett grenadine-t használj. A Fair Ladybe pedig a citromlevet cseréld grépfrútlére.

Dia

Sapphire Martini5 cl gin 2 cl kék Curacao dísznek kék vagy piros koktélcseresznye Valójában nincs köze a Martinihez, hiszen nincs benne vermut. A kékségében viszont alaposan el lehet veszni. Tedd a jégkockákat és az italokat shakerbe, alaposan rázd össze, majd szűrd pohárba, és díszítsd a hangulatodnak megfelelő színű koktélcseresznyével.

Sapphire Martini

5 cl gin
2 cl kék Curacao
dísznek kék vagy piros koktélcseresznye

Valójában nincs köze a Martinihez, hiszen nincs benne vermut. A kékségében viszont alaposan el lehet veszni. Tedd a jégkockákat és az italokat shakerbe, alaposan rázd össze, majd szűrd pohárba, és díszítsd a hangulatodnak megfelelő színű koktélcseresznyével.

Dia

Mint Julep 4 cl Bourbon whiskey fél teáskanál cukor 3 mentalevél + a díszítéshez is egy pár 1 evőkanál szódavíz tört jég A mentaleveleket törd össze a kristálycukron egy whiskey-s vagy alacsony vizes pohárban. Dobd ki belőle a mentalevéldarabokat, és a szódavízben oldd fel a cukrot. Töltsd meg a poharat jéggel, majd öntsd hozzá a whiskey-t. Díszítsd mentalevéllel.

Mint Julep

4 cl Bourbon whiskey
fél teáskanál cukor
3 mentalevél + a díszítéshez is egy pár
1 evőkanál szódavíz
tört jég

A mentaleveleket törd össze a kristálycukron egy whiskey-s vagy alacsony vizes pohárban. Dobd ki belőle a mentalevéldarabokat, és a szódavízben oldd fel a cukrot. Töltsd meg a poharat jéggel, majd öntsd hozzá a whiskey-t. Díszítsd mentalevéllel.

Dia

Banana daiquiri6 cl fehér rum 3 cl banánlikőr 1 cl limelé banánszeletek a díszítéshez sok tört jég Az összetevőket tedd shakerbe, alaposan rázd össze, a jéggel együtt töltsd hosszú pohárba, majd tegyél a szélére egy banánkarikát. Elkészítheted turmixgépben is, akkor jégkásaszerű lesz a koktél.

Banana daiquiri

6 cl fehér rum
3 cl banánlikőr
1 cl limelé
banánszeletek a díszítéshez
sok tört jég

Az összetevőket tedd shakerbe, alaposan rázd össze, a jéggel együtt töltsd hosszú pohárba, majd tegyél a szélére egy banánkarikát. Elkészítheted turmixgépben is, akkor jégkásaszerű lesz a koktél.

Dia

Vodka-tonic4 cl vodka 1 dl tonic fél citrom leve A hozzávalókat sok jéggel töltsd shakerbe, rázd össze, majd töltsd jéggel töltött pohárba. Díszítsd narancsszeletekkel.

Vodka-tonic

4 cl vodka
1 dl tonic
fél citrom leve

A hozzávalókat sok jéggel töltsd shakerbe, rázd össze, majd töltsd jéggel töltött pohárba. Díszítsd narancsszeletekkel.

Dia

Daiquiri 6 cl fehér rum 2 lime leve 1 teáskanál cukorszirup tört jég Tégy sok tört jeget a shakerbe, add hozzá a rumot, a lime levét és a cukorszirupot. Rázd össze alaposan, és szűrd a pohárba.

Daiquiri

6 cl fehér rum
2 lime leve
1 teáskanál cukorszirup
tört jég

Tégy sok tört jeget a shakerbe, add hozzá a rumot, a lime levét és a cukorszirupot. Rázd össze alaposan, és szűrd a pohárba.

Dia

Pina Colada3 és fél cl fehér rum 2 és fél cl kókuszlikőr 6 cl ananászlé 3 cl tejszín tört jég díszítésnek koktélcseresznye vagy ananászszelet Öntsd a tört jeget, a rumot, a kókuszlikőrt, a tejszínt és az ananászlevet shakerbe. Egy kicsit rázd össze, és töltsd hurrikánpohárba. Díszítsd a fentiekkel kedved szerint.

Pina Colada

3 és fél cl fehér rum
2 és fél cl kókuszlikőr
6 cl ananászlé
3 cl tejszín
tört jég
díszítésnek koktélcseresznye vagy ananászszelet

Öntsd a tört jeget, a rumot, a kókuszlikőrt, a tejszínt és az ananászlevet shakerbe. Egy kicsit rázd össze, és töltsd hurrikánpohárba. Díszítsd a fentiekkel kedved szerint.

Dia

Tequila Sunrise 4 cl tequila 8 cl narancslé 2 teáskanál grenadine jégkocka A jég felét tedd a shakerbe. Öntsd bele a tequilát és a narancslevet, majd rázd össze. Szűrd az italt egy klasszikus koktélos pohárba. Óvatosan öntsd bele a grenadine-t, és várd meg, amíg leülepszik az aljára. Fogyasztás előtt felkeverendő.

Tequila Sunrise

4 cl tequila
8 cl narancslé
2 teáskanál grenadine
jégkocka

A jég felét tedd a shakerbe. Öntsd bele a tequilát és a narancslevet, majd rázd össze. Szűrd az italt egy klasszikus koktélos pohárba. Óvatosan öntsd bele a grenadine-t, és várd meg, amíg leülepszik az aljára. Fogyasztás előtt felkeverendő.

Dia

Dry Martini 1 cl száraz vermut 6 cl gin jégkocka olajbogyó A jégkockákat tedd egy keverőpohárba vagy a shaker aljába. Öntsd rá a vermutot és a gint. Alaposan, de finoman keverd el, majd szűrd egy klasszikus koktélos pohárba. Olajbogyó és vékony, csavart citromhéj dukál hozzá.

Dry Martini

1 cl száraz vermut
6 cl gin
jégkocka
olajbogyó

A jégkockákat tedd egy keverőpohárba vagy a shaker aljába. Öntsd rá a vermutot és a gint. Alaposan, de finoman keverd el, majd szűrd egy klasszikus koktélos pohárba. Olajbogyó és vékony, csavart citromhéj dukál hozzá.

Dia

Zombie3-féle rum - 3 x 2 cl 2 cl baracklikőr 1 lime leve 2 cl grenadin 5 cl narancslé 1 dl ananászlétört jég Az összes hozzávalót tedd a jéggel együtt a shakerbe, és alaposan rázd össze. Öntsd tört jéggel félig rakott pohárba, és díszítsd narancsszelettel. Vigyázat, nagyon erős!

Zombie

3-féle rum - 3 x 2 cl
2 cl baracklikőr
1 lime leve
2 cl grenadin
5 cl narancslé
1 dl ananászlé
tört jég

Az összes hozzávalót tedd a jéggel együtt a shakerbe, és alaposan rázd össze.
Öntsd tört jéggel félig rakott pohárba, és díszítsd narancsszelettel. Vigyázat, nagyon erős!

Dia

Sex on the beach 1 cl vodka 2 cl őszibaracklikőr 2 cl áfonyalé 2 cl narancslé 2 cl ananászlé jégkocka a díszítéshez koktélcseresznye A hozzávalókat tedd shakerbe, és alaposan rázd össze. Töltsd magas pohárba, díszítsd koktélcseresznyével, és adj hozzá szívószálat.

Sex on the beach

1 cl vodka
2 cl őszibaracklikőr
2 cl áfonyalé
2 cl narancslé
2 cl ananászlé
jégkocka
a díszítéshez koktélcseresznye

A hozzávalókat tedd shakerbe, és alaposan rázd össze. Töltsd magas pohárba, díszítsd koktélcseresznyével, és adj hozzá szívószálat.

Dia

Manhattan2 cl édes vermut5 cl Bourbon whiskeyjégkockaa díszítéshez koktélcseresznyeAz összetevőket a cseresznye kivételével tedd egy keverőpohárba, alaposan keverd össze, és szűrd előrehűtött koktélos poharakba. A kész koktélba pottyants egy koktélcseresznyét.

Manhattan

2 cl édes vermut
5 cl Bourbon whiskey
jégkocka
a díszítéshez koktélcseresznye

Az összetevőket a cseresznye kivételével tedd egy keverőpohárba, alaposan keverd össze, és szűrd előrehűtött koktélos poharakba. A kész koktélba pottyants egy koktélcseresznyét.

Dia

Harvey Wallbanger4 cl vodka 12 cl friss narancslé 2 teáskanál Galliano jégkocka A jégkockát, a vodkát és a narancslevet tedd shakerbe, majd alaposan rázd össze. Töltsd magas pohárba, és önts a tetejére Gallianót. Narancsszeletekkel díszítheted.

Harvey Wallbanger

4 cl vodka
12 cl friss narancslé
2 teáskanál Galliano
jégkocka

A jégkockát, a vodkát és a narancslevet tedd shakerbe, majd alaposan rázd össze. Töltsd magas pohárba, és önts a tetejére Gallianót. Narancsszeletekkel díszítheted.
Ezt is szeretjük
Fotó: