5 isteni tepsis süti
Vasárnapra sütemény dukál, akár desszertként fogyasztjátok ebéd után, akár a délutáni kávé mellé csemegének.
Meggyes lepény
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 üveg magozott, cukrozott meggybefőtt
Keverd habosra a vajat a cukor felével, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket verd habbá a maradék cukorral, óvatosan forgasd össze a habosra vert vajas krémmel, majd szitáld hozzá a lisztet.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a masszát, majd szórd rá a lecsepegtetett meggyszemeket. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd pirosra.
Citromos linzer
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 5 dkg darált mandula
- 1 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Morzsold el a lisztet a vajjal, add hozzá a kristálycukrot, a tojássárgáját, valamint a citromhéjat és -levet. Gyúrd tésztává, nyújtsd ki, és szaggasd ki különböző formákkal, majd pihentesd kicsit. Verd fel a tojásfehérjét a porcukorral, és keverd össze a darált mandulával. Kend meg ezzel a masszával a formákat, amelyeket helyezz sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített tepsiben közepes fokozaton süsd világosra. Ha van kedved és időd, lekvárral ragassz össze néhány formát.
Mogyorós hókifli
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg darált mogyoró
- 1 csomag vaníliás cukor
Olvaszd fel a vajat, és keverd bele a lisztet, a porcukor háromnegyedét és a darált mogyorót. Alaposan gyúrd össze, és pihentesd fél órán át hideg helyen. A tésztából formázz kis kifliket. Langyosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd világosra, és még melegen forgasd vaníliás cukor és a maradék porcukor keverékébe.
Zserbó
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 20 dkg lekvár
A bevonathoz:
- 10 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
- 3 dkg vaj
Futtasd fel langyos tejben az élesztőt. Morzsold el a lisztet a vajjal, öntsd hozzá a megkelt élesztőt, a cukrot, a sót, a sütőport, és dolgozd jól össze. Oszd három egyenlő részre a tésztát, és nyújtsd ki mindhármat tepsi méretűre. Célszerű, ha a legnagyobb méretű tepsidet használod, de abban sem nyújtod a tésztát a tepsi széléig, mert sülés közben még kelni fog. Kend meg az alsó lapot lekvárral, hintsd meg a dió és a porcukor keverékének felével.
Helyezz rá egy másik lapot, melyet az előzőhöz hasonlóan kenj meg lekvárral, és szórj meg dióval. Az utolsó lapot úgy helyezd rá, hogy a széleket is betakarja. Fedd le a tepsit egy konyharuhával, rakd meleg helyre, és keleszd egy óráig. Villával szurkáld meg a tetejét, majd előmelegített sütőben alacsony fokozaton süsd világos pirosra. 10 dkg cukorból, kakaóporból és 3 dkg vajból készíts csokoládébevonatot, melyet kenj a kihűlt sütemény tetejére.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mandulás-csokis süti
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 tábla étcsokoládé
- 10 dkg hámozott, szeletelt mandula
- 4 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A mandulát pirítsd meg serpenyőben zsiradék nélkül. Robotgéppel verd habosra a vajat, fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Addig keverd, míg sima, egyenletes masszát nem kapsz. Egyenként tedd bele a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Törd össze a csokoládét kis darabokra, forgasd a masszába a pirított mandulával együtt, és öntsd az egészet kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény