5 isteni tepsis süti

Meggyes lepény, hókifli

Vasárnapra sütemény dukál, akár desszertként fogyasztjátok ebéd után, akár a délutáni kávé mellé csemegének.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 üveg magozott, cukrozott meggybefőtt

Keverd habosra a vajat a cukor felével, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket verd habbá a maradék cukorral, óvatosan forgasd össze a habosra vert vajas krémmel, majd szitáld hozzá a lisztet.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a masszát, majd szórd rá a lecsepegtetett meggyszemeket. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd pirosra.

Citromos linzer

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Morzsold el a lisztet a vajjal, add hozzá a kristálycukrot, a tojássárgáját, valamint a citromhéjat és -levet. Gyúrd tésztává, nyújtsd ki, és szaggasd ki különböző formákkal, majd pihentesd kicsit. Verd fel a tojásfehérjét a porcukorral, és keverd össze a darált mandulával. Kend meg ezzel a masszával a formákat, amelyeket helyezz sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített tepsiben közepes fokozaton süsd világosra. Ha van kedved és időd, lekvárral ragassz össze néhány formát.

Mogyorós hókifli

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 1 csomag vaníliás cukor

Olvaszd fel a vajat, és keverd bele a lisztet, a porcukor háromnegyedét és a darált mogyorót. Alaposan gyúrd össze, és pihentesd fél órán át hideg helyen. A tésztából formázz kis kifliket. Langyosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd világosra, és még melegen forgasd vaníliás cukor és a maradék porcukor keverékébe.

Zserbó

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg lekvár

A bevonathoz:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 dkg vaj

Futtasd fel langyos tejben az élesztőt. Morzsold el a lisztet a vajjal, öntsd hozzá a megkelt élesztőt, a cukrot, a sót, a sütőport, és dolgozd jól össze. Oszd három egyenlő részre a tésztát, és nyújtsd ki mindhármat tepsi méretűre. Célszerű, ha a legnagyobb méretű tepsidet használod, de abban sem nyújtod a tésztát a tepsi széléig, mert sülés közben még kelni fog. Kend meg az alsó lapot lekvárral, hintsd meg a dió és a porcukor keverékének felével.

Helyezz rá egy másik lapot, melyet az előzőhöz hasonlóan kenj meg lekvárral, és szórj meg dióval. Az utolsó lapot úgy helyezd rá, hogy a széleket is betakarja. Fedd le a tepsit egy konyharuhával, rakd meleg helyre, és keleszd egy óráig. Villával szurkáld meg a tetejét, majd előmelegített sütőben alacsony fokozaton süsd világos pirosra. 10 dkg cukorból, kakaóporból és 3 dkg vajból készíts csokoládébevonatot, melyet kenj a kihűlt sütemény tetejére.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Mandulás-csokis süti

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • 4 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A mandulát pirítsd meg serpenyőben zsiradék nélkül. Robotgéppel verd habosra a vajat, fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Addig keverd, míg sima, egyenletes masszát nem kapsz. Egyenként tedd bele a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Törd össze a csokoládét kis darabokra, forgasd a masszába a pirított mandulával együtt, és öntsd az egészet kivajazott tepsibe. Előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük