Lágy, tejes, krémes Kinder szelet házilag
A Kinder szeletet nem kell többé a boltban beszerezned! Kicsik és nagyok legnagyobb örömére már otthon is elkészítheted.
Íme, a méltán kedvelt bolti csoki sütis változata. A Kinder szelet garantáltan nagy családi kedvenc lesz. Tökéletes desszert hétvégére!
Kinder szelet
Hozzávalók 20 darabhoz
Tészta
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tejszínes krém
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 4 dl tej
- 3 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál búzaliszt
- tortabevonó
Elkészítés:
Tedd egy nagy lábasba a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tojásokat és a mézet, majd vízgőz felett olvaszd össze. Vedd le a tűzről, és keverd bele szép lassan a szódabikarbónával elegyített lisztet. Akkor jó, ha a tészta homogén. Készíts két cipót, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki őket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg a lapokat egymás után, maximum 15-15 perc alatt.
Készítsd el a krémet! A tejfölben csomómentesen keverd el a lisztet és a pudingot. Add hozzá a tejet, és folyamatosan kevergetve főzz belőle sűrű krémet. A vajat keverd habosra a porcukorral, és dolgozd össze a kihűlt pudingos krémmel, majd a felvert tejszínnel is forgasd össze óvatosan.
Az egyik lapot kend meg jó vastagon, majd simítsd el rajta a krémet, és helyezd rá a másik tésztalapot. Olvaszd meg vízgőz felett a tortabevonót, és egy vastag késsel egyengesd el a tésztán. Tedd hűtőbe, egy napig hagyd állni, mivel a méztől kicsit keményebb, de másnapra megpuhul.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció