Lágy, tejes, krémes Kinder szelet házilag

A Kinder szeletet nem kell többé a boltban beszerezned! Kicsik és nagyok legnagyobb örömére már otthon is elkészítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, a méltán kedvelt bolti csoki sütis változata. A Kinder szelet garantáltan nagy családi kedvenc lesz. Tökéletes desszert hétvégére!

Kinder szelet

Hozzávalók 20 darabhoz

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Tejszínes krém

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagy lábasba a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tojásokat és a mézet, majd vízgőz felett olvaszd össze. Vedd le a tűzről, és keverd bele szép lassan a  szódabikarbónával elegyített lisztet. Akkor jó, ha a  tészta homogén. Készíts két cipót, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki őket. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg a lapokat egymás után, maximum 15-15 perc alatt.

Készítsd el a krémet! A tejfölben csomómentesen keverd el a lisztet és a pudingot. Add hozzá a tejet, és folyamatosan kevergetve főzz belőle sűrű krémet. A vajat keverd habosra a porcukorral, és dolgozd össze a kihűlt pudingos krémmel, majd a felvert tejszínnel is forgasd össze óvatosan.

Az egyik lapot kend meg jó vastagon, majd simítsd el rajta a krémet, és helyezd rá a másik tésztalapot. Olvaszd meg vízgőz felett a tortabevonót, és egy vastag késsel egyengesd el a tésztán. Tedd hűtőbe, egy napig hagyd állni, mivel a méztől kicsit keményebb, de másnapra megpuhul.

15874311 8c26949253bf4d7a71aaec9297d909ee wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük