Puha, krémes Kinder tejszelet: a bolti édesség mennyei sütiváltozata
Nem csak a gyerekek imádják a lágy, krémes, pihe-puha, mézes tésztából készülő tejszeletet. Otthon sem bonyolult elkészíteni.

kinder-tejszelet-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nagy rajongója vagy a Kinder tejszeletnek, ezt a sütit muszáj megsütnöd. A tésztája puha és omlós, a krém tejszínes, nagyon hasonlít az eredeti bolti édességre. Olvasztott csokival a tetején még finomabb. Tízóraira is csomagolhatsz belőle, és összejövetelekre is kiváló. Biztos, hogy senki nem tud neki ellenállni. 

Kinder tejszelet

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg zsír
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, és morzsold el a zsírral. Add hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a tojást, a folyékony mézet és a tejfölt. Gyúrd össze a tésztát, majd vedd ketté, és nyújtsd ki. Ne lepődj meg, a tészta eléggé ragacsos. A tepsi hátulján egyenként süsd meg a lapokat 180 fokon 10-10 perc alatt. 

A krémhez a tejet keverd csomómentesre a pudingporral, add hozzá a cukrot és a lisztet. Főzz belőle sűrű krémet. Ha kihűl, robotgéppel keverd hozzá a vajat. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a krémhez. Ezután töltsd a két lap közé, a tetejét kicsit nyomkodd rá, és tedd a hűtőbe néhány órára. 
A mézes krémes is fantasztikus süti, hihetetlenül finom, puha és jó kiadós. 

Ezt is szeretjük