Kínai borsos csirke combfiléből: a szaftba is keleti hozzávalók kerülnek
A kínai borsos csirke bármilyen alkalomra bevethető, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora.
Akkor is érdemes elkészítened a szuperegyszerű borsos csirkét, ha szívesen készítenél otthon olyasmit, ami a kínai büfében kapható. Legjobb, ha combfilét használsz hozzá, mert szaftosabb, mint a mell, és kevésbé is szárad ki, közben pedig ugyanolyan egyszerű dolgozni vele. Kisütés előtt tartsd egy fűszeres pácban, amelynek a hozzávalóit a nagyobb hipermarketekben vagy az ázsiai boltokban szerezheted be.
Kínai borsos csirke
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez:
- 30 dkg csirkecombfilé
- 5-6 evőkanál mogyoróolaj (vagy más növényi olaj)
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 1.5 teáskanál sötét szójaszósz
- 1 teáskanál osztrigaszósz
- 1 kávéskanál bors
A szószhoz:
- 2 evőkanál osztrigaszósz
- 2 teáskanál sötét szójaszósz
- 2 teáskanál cukor
- 0.6 dl alaplé
A serpenyőbe:
- 3 szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a szójaszószt, az osztrigaszószt és a borsot, forgasd össze, és tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A hagymát vágd cikkekre, a zellerszárat karikákra. A fokhagymát szeleteld apróra.
A szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd el.
A bepácolt csirkét forgasd össze a kukoricakeményítővel úgy, hogy egyenletesen befedje. Egy wokban vagy egy tapadásmentes serpenyőben hevíts olajat, tedd bele a csirkét, és kevergetve süsd nagyjából öt percig, amíg a külseje megpirul, belül pedig átsül. A húst ekkor szedd ki, tedd félre, és az olaj nagy részét öntsd le a serpenyőből. A visszamaradt olajra tedd rá a hagymát, párold üvegesre, majd add hozzá a zellert, és süsd addig, hogy már ne legyen nyers, de roppanós maradjon. Keverd bele a fokhagymát, reszelj rá borsot, és öntsd fel a szósszal. Várj egy rövid időt, amíg besűrűsödik, ekkor forgasd bele a csirkét, és melegítsd össze.
Lassú tűzön sült, omlós sertéslapocka: vörösborban puhul
A lassú, alacsony lángon történő sütésnek köszönhetően nagyon omlós lesz a hús, a vörösboros szósz pedig megkoronázza a fogást.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: bhofack2 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- szójaszósz
- brokkoli