Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén
A kijevi csirkegolyó a sajtos, vajas tölteléktől válik igazán különlegessé.

Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Extrább és finomabb, mint a sima rántott hús. Ha megkóstolod a kijevi csirkegolyókat, felkerül a kedvencek listájára. A fantasztikus töltelék miatt esély sincs arra, hogy a fűszeres csirkemell száraz legyen. Ha duplán panírozod be, a sajtos massza sem folyik ki belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, daráld le, majd keverd hozzá a sót és a borsot. A sajtot reszeld le, add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, a vajat, az apróra vágott petrezselyemet, és jól dolgozd össze. A húsból és a sajtos masszából is formázz azonos mennyiségű, körülbelül harminc darab kisebb gombócot. A húsgolyót lapítsd el, és helyezd a közepébe a sajtos keveréket.
 

A szokásos módon panírozd be a húst, előbb forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Forrósíts olajat, rakd bele a gombócokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára körülbelül nyolc perc alatt. Közben többször forgasd át a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. 

Blog.hu ajánló