Diós-almás kiflikoch
Csodafegyver dolgos hétköznapokra
Ha van otthon néhány kiflid, ne törd tovább a fejed a mai vacsorán. Ennek mindenki örülni fog.
- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »
- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »

- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ez a kiflikoch vagy kiflifelfújt olyan, mintha egyenesen a nagyi készítené. Tökéletes vacsora vagy desszert. Más gyümölccsel is fantasztikus. Bernolák Dóra receptjét többször előveszed.

Kiflikoch
Hozzávalók 8 szelethez
- 8 kifli
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dkg dió
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés zsemlemorzsa
- 1 alma
- mazsola
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Kezdd el melegíteni a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Ha forró, öntsd le vele a felkarikázott kifliket, és hagyd egy órát állni. Ezután keverd bele a tojássárgáját, majd óvatosan a keményre vert habot is.
Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, szórd meg zsemlemorzsával. Tedd bele a massza felét, rá a durvára tört diót és egy fél almát vékonyra szeletelve, majd szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. Erre jöhet a massza másik fele. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon addig süsd, amíg a teteje barnulni kezd. Forrón tálald.
Még több recept