Diós-almás kiflikoch
Csodafegyver dolgos hétköznapokra
Ha van otthon néhány kiflid, ne törd tovább a fejed a mai vacsorán. Ennek mindenki örülni fog.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a kiflikoch vagy kiflifelfújt olyan, mintha egyenesen a nagyi készítené. Tökéletes vacsora vagy desszert. Más gyümölccsel is fantasztikus. Bernolák Dóra receptjét többször előveszed.

Kiflikoch

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 kifli
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg dió
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 alma
  • mazsola
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Kezdd el melegíteni a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Ha forró, öntsd le vele a felkarikázott kifliket, és hagyd egy órát állni. Ezután keverd bele a tojássárgáját, majd óvatosan a keményre vert habot is.

Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, szórd meg zsemlemorzsával. Tedd bele a massza felét, rá a durvára tört diót és egy fél almát vékonyra szeletelve, majd szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. Erre jöhet a massza másik fele. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon addig süsd, amíg a teteje barnulni kezd. Forrón tálald.

Ezt is szeretjük