4 hipergyors tepsis süti

30 perc, és kész

Ha hirtelen rád törne a vágy egy kis édesség után, próbálkozz ezekkel a hipp-hopp elkészíthető sütikkel! Mind a 10 ujjad megnyalod utánuk!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meggyes pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 40 dkg meggy, befőtt is jó

A tojásokat a liszttel, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval és a vajjal keverd ki. Add hozzá a tejet, és jól dolgozd össze.

Öntsd kivajazott és kilisztezett tepsibe a tésztát. A meggyeket csepegtesd le, majd forgasd lisztbe, ezután szórd a tészta tetejére. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.

Banános kevert

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2-3 banán
  • fél narancs leve
  • csokidarabok

A cukrot keverd ki a tojásokkal, a banánt nyomkodd össze egy villával, majd keverd össze az összes hozzávalót. A masszát öntsd tepsibe, és közepes hőfokon süsd meg.

Szilvás-joghurtos kevert tészta

Hozzávalók:

  • fél kg szilva
  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 doboz joghurt
  • 3 bögre liszt
  • kiskanál sütőpor
  • kiskanál fahéj

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A szilvát magozd ki, vágd negyedekre, és szórd meg fahéjas porcukorral. A vajat keverd össze cukorral, a tojásokkal és a vaníliás cukorral. Öntsd bele a kefirt, majd a sütőporral elkevert lisztet. A masszába forgasd bele a szilvát, és süsd aranybarnára a tésztát közepes lángon. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Fahéjas-lekváros süti

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg lekvár
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 45 dkg liszt
  • 3 dl szódavíz

A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a lekvárt és a szódabikarbónát keverd össze homogén masszává. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a lisztet, és keverd simára. Apránként add hozzá a szódavizet. Kikent, kilisztezett tepsiben 180 fokon süsd meg. Vaníliás cukorral meghintve tálald.

Ezt is szeretjük