Kenyérlángos otthon készítve - Sok tejföllel, szalonnával
Langalló, töki pompos, paraszt- vagy kenyérlángos. Mindegy, hogy hívják, megunhatatlan kedvenc.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a krumplis kenyérlángos tökéletes ebédre, vacsorára, de kerti partik sztárja is lehet. Minél jobban megpakolod, annál finomabb. Mindent tehetsz rá, ami szem-szájnak ingere. Sütőben ugyanúgy megsütheted, mint kemencében.

Kenyérlángos recept

Hozzávalók 10 szelethez:

  • 50 dkg liszt
  • 4 nagyobb krumpli
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Feltéthez

  • 30 dkg szalonna
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, majd még melegen törd össze. Langyos tejben, pici cukorral, öt-tíz perc alatt futtasd fel az élesztőt. Ha habos a teteje, és megnőtt a térfogata, akkor biztosan jó. Tedd egy nagy tálba a krumplit, az átszitált lisztet, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan dolgozd össze. Dagasztógép segítségét is igénybe veheted, hogy megkönnyítsd a munkádat. Ha a tészta elválik a tál falától, a felszíne fényes és sima, akkor jó. Takard le ruhával, és langyos helyen keleszd duplájára egy óra alatt.

Azt követően lisztezett felületen nyújtsd ki egy centisre a tésztát, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tejfölt keverd össze a fokhagymával, és kend meg vele a tészta tetejét. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon öt percig. Utána vedd ki, szórd meg előre megpirított szalonnadarabokkal, szeletelt lilahagymával, reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük