Kenyérlángos otthon készítve - Sok tejföllel, szalonnával

Langalló, töki pompos, paraszt- vagy kenyérlángos. Mindegy, hogy hívják, megunhatatlan kedvenc.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a krumplis kenyérlángos tökéletes ebédre, vacsorára, de kerti partik sztárja is lehet. Minél jobban megpakolod, annál finomabb. Mindent tehetsz rá, ami szem-szájnak ingere. Sütőben ugyanúgy megsütheted, mint kemencében.

Kenyérlángos recept

Hozzávalók 10 szelethez

  • 50 dkg liszt
  • 4 nagyobb krumpli
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

Feltéthez

  • 30 dkg szalonna
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, majd még melegen törd össze. Langyos tejben, pici cukorral, öt-tíz perc alatt futtasd fel az élesztőt. Ha habos a teteje, és megnőtt a térfogata, akkor biztosan jó. Tedd egy nagy tálba a krumplit, az átszitált lisztet, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan dolgozd össze. Dagasztógép segítségét is igénybe veheted, hogy megkönnyítsd a munkádat. Ha a tészta elválik a tál falától, a felszíne fényes és sima, akkor jó. Takard le ruhával, és langyos helyen keleszd duplájára egy óra alatt.

Azt követően lisztezett felületen nyújtsd ki egy centisre a tésztát, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tejfölt keverd össze a fokhagymával, és kend meg vele a tészta tetejét. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon öt percig. Utána vedd ki, szórd meg előre megpirított szalonnadarabokkal, szeletelt lilahagymával, reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük