Sajtos, tejszínes kelbimbós rakottas édesburgonyával: biztosan nem szárad ki
Ínycsiklandó, gazdag, laktató egytálétel a kelbimbós rakottas, főleg, ha édesburgonyával készül.

kelbimbos-rakott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelbimbó a tél nagy kedvence, hiszen egészséges és változatosan elkészíthető. Édesburgonyával párosítva biztos lehetsz benne, hogy senkinek sem okoz csalódást. A rakott kelbimbót a sajt és a tejszín teszi még gazdagabbá, és finom szaftossá.

Kelbimbós rakottas édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 30 dkg kelbimbó
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat lobogó, sós vízben 10 perc alatt főzd puhára. Az édesburgonyát hámozd meg, szeleteld fel, és sós vízben 20 percig főzd. Nem kell teljesen puhának lennie. A bacont szeleteld fel, a sajtot reszeld le. A tejszínt sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymát, és adj hozzá egy kevés szerecsendiót.
 

Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd rétegezd bele a lecsepegtetett kelbimbót és az édesburgonyát. Öntsd le az egészet a tejszínes szósszal, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, végül helyezd el rajta a baconszeleteket. Alufóliával letakarva 30 percig süsd, az utolsó néhány percben vedd le róla a fóliát, és hagyd, hogy a sajt a tetején megpiruljon. Ha kiveszed a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Ízletes, selymes krémlevest is készíthetsz kelbimbóból.

Ezt is szeretjük