Sajtos, tejszínes kelbimbós rakottas édesburgonyával: biztosan nem szárad ki
Ínycsiklandó, gazdag, laktató egytálétel a kelbimbós rakottas, főleg, ha édesburgonyával készül.


- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- A bőr védőrétege bánja, ha így mosol arcot: a túl forró és a hideg víz sem tesz jót »
- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A kelbimbó a tél nagy kedvence, hiszen egészséges és változatosan elkészíthető. Édesburgonyával párosítva biztos lehetsz benne, hogy senkinek sem okoz csalódást. A rakott kelbimbót a sajt és a tejszín teszi még gazdagabbá, és finom szaftossá.
Kelbimbós rakottas édesburgonyával
Hozzávalók:
- 50 dkg édesburgonya
- 30 dkg kelbimbó
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A kelbimbókat lobogó, sós vízben 10 perc alatt főzd puhára. Az édesburgonyát hámozd meg, szeleteld fel, és sós vízben 20 percig főzd. Nem kell teljesen puhának lennie. A bacont szeleteld fel, a sajtot reszeld le. A tejszínt sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymát, és adj hozzá egy kevés szerecsendiót.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd rétegezd bele a lecsepegtetett kelbimbót és az édesburgonyát. Öntsd le az egészet a tejszínes szósszal, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, végül helyezd el rajta a baconszeleteket. Alufóliával letakarva 30 percig süsd, az utolsó néhány percben vedd le róla a fóliát, és hagyd, hogy a sajt a tetején megpiruljon. Ha kiveszed a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Ízletes, selymes krémlevest is készíthetsz kelbimbóból.
Még több recept