Sajtos, tejszínes kelbimbós rakottas édesburgonyával: biztosan nem szárad ki
Ínycsiklandó, gazdag, laktató egytálétel a kelbimbós rakottas, főleg, ha édesburgonyával készül.

A kelbimbó a tél nagy kedvence, hiszen egészséges és változatosan elkészíthető. Édesburgonyával párosítva biztos lehetsz benne, hogy senkinek sem okoz csalódást. A rakott kelbimbót a sajt és a tejszín teszi még gazdagabbá, és finom szaftossá.
Kelbimbós rakottas édesburgonyával
Hozzávalók
- 50 dkg édesburgonya
- 30 dkg kelbimbó
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A kelbimbókat lobogó, sós vízben 10 perc alatt főzd puhára. Az édesburgonyát hámozd meg, szeleteld fel, és sós vízben 20 percig főzd. Nem kell teljesen puhának lennie. A bacont szeleteld fel, a sajtot reszeld le. A tejszínt sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymát, és adj hozzá egy kevés szerecsendiót.
Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd rétegezd bele a lecsepegtetett kelbimbót és az édesburgonyát. Öntsd le az egészet a tejszínes szósszal, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, végül helyezd el rajta a baconszeleteket. Alufóliával letakarva 30 percig süsd, az utolsó néhány percben vedd le róla a fóliát, és hagyd, hogy a sajt a tetején megpiruljon. Ha kiveszed a sütőből, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Ízletes, selymes krémlevest is készíthetsz kelbimbóból.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció