Sajtmártásban sült, fűszeres kelbimbó - Finom szaftos, és nagyon ízletes
Biztosan megszereted a kelbimbót, ha pikáns sajtmártásban sütöd meg.

Sajtmártásban sült, fűszeres kelbimbó - Finom szaftos, és nagyon ízletes
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az apró kelbimbók igazi vitaminbombák, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaznak. Mivel a zöldséget Belgiumban nemesítették, brüsszeli káposztának is nevezik. Az első fagyok után édeskésebb lesz. Érdemes vele kísérletezni, hisz változatosan elkészíthető. A kelbimbó sajtmártásban egyszerű, mégis ínycsiklandó.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A  kelbimbó végeit vágd le, a külső leveleket szedd le, és jól mosd meg. Forralj vizet egy lábosban, sózd meg alaposan, és rakd bele a zöldségeket. Főzd két percig, majd szűrd és csepegtesd le.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, tedd bele a kelbimbókat, majd sózd meg. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, a borssal, az ételízesítővel, a szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, és öntsd a zöldségekre. Reszeld rá a trappista sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje kezd pirulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük