Az eredeti kekszszalámi receptje, ami mindenki nagy kedvence
A kekszszaláminak a retró édességek listáján bérelt helye van a legjobb három között.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Élvezd újra a gyerekkori ízeket, készítsd el generációk kedvencét, a kekszszalámit!  Mazsolával, magvakkal, gyümölccsel, rummal még tovább turbósíthatod. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az alaprecept hozzávalóit szinte biztos, hogy otthon is megtalálod. 

Kekszszalámi

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 20 vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet tördeld különböző nagyságú darabokra. Egy lábosban kezdd melegíteni a tejet, add hozzá a cukrot és a kakaóport. Állandóan kevergetve, közepes lángon forrald össze. Ha sima és besűrűsödik, akkor jó. A forrástól számítva körülbelül öt perc alatt éri el a megfelelő állagot. Hűtsd langyosra, keverd hozzá a vajat, végül pedig az összetördelt kekszet.

Ha szereted a rumos dolgokat, még finomabbá teheted a keksz szalámit, ha ehhez a mennyiséghez egy evőkanál rumaromát adsz, vagy fél deciliter rumot.

Tedd a masszát egy folpackra, majd formálj belőle tetszés szerinti rudat. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket fóliával bélelt őzgerincformába egyengeted. Rakd a hűtőbe legalább négy órára. Minél tovább áll, a keksz annál puhább lesz. Pihentetést követően megszórhatod porcukorral, hogy külsőleg még jobban hasonlítson az igazi szalámira.

Ezt is szeretjük