A legfinomabb kéksajtos mártogatós: grillezett húsokhoz, zöldségekhez a legjobb választás
Ez az isteni kéksajtos mártogatós biztos, hogy azonnal belopja magát a krémes szószok kedvelőinek a szívébe.

Noha a kéksajt alapvetően a megosztó ételek közé tartozik, ez a mártogatós még azoknak is ízleni szokott, akik amúgy nincsenek oda a karakteresebb ízű sajtokért. Nagy mennyiségű intenzív aromájú sajt kell ebbe a krémbe, de így is garantálható, hogy azonnal el fog fogyni. Hús és zöldségek kísérőjeként is tökéletes választás.
Kéksajtos mártogatós receptje
Hozzávalók
- 20 dkg kéksajt
- 10 dkg tejföl
- 3 nagy evőkanál görög joghurt
- 3 nagy evőkanál majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kéksajtot morzsold egy tálba. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, adagold bele a tejfölt, a joghurtot és a majonézt, reszeld rá a borsot, és turmixgépben pépesítsd az egészet. Kanalazd vissza a tálba, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát, amíg az ízek összeérnek. Hosszú csíkokra vágott répával, uborkával, hússal vagy tortillachipsszel kínálhatod.
Különösen jólesik ropogósra sült csirkeszárnyakat mártogatni bele.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció