Régimódi kavart almás süti: fantasztikusan puha és szaftos

A kavart almás süti összeállítása gyerekjáték, az íze pedig ellenállhatatlan.

kavart almas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert sütik azért zseniálisak, mert az is össze tudja állítani a tésztájukat, aki teljesen kezdő még a konyhában. Az alapreceptet utána tetszésed szerint variálhatod: ebbe a változatba például alma és illatos fűszerek kerülnek, ráadásul a mérleget sem kell hozzá elővenned, elég, ha lekapsz a polcról egy nagyjából két és fél decis bögrét.

Régimódi kavart almás süti: fantasztikusan puha és szaftos

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 2 alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almát mosd és hámozd meg, a magházát vájd ki, kockázd fel, locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg, és tedd félre.

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral. Reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját, majd kanalazd bele a tejfölt is. A lisztet egy másik tálban vegyítsd el a sütőporral és a fűszerekkel, majd apránként adagold a tojásos masszához. Keverd csomómentesre, végül add hozzá az almakockát is. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told a sütőbe annyi időre, hogy a beleszúrt villára már ne ragadjon rá a tészta.

Alma nem csak süteménybe kerülhet - a roppanós gyümölcs a Waldorf-salátának is kihagyhatatlan alkotóeleme.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük