Téli, karfiolos zöldségkrémleves: tejszínnel habarva még selymesebb
Ehhez a télies, zamatos krémleveshez nem kell mirelit zöldség, minden hozzávalót beszerezhetsz most is.

karfiolos-zoldsegkremleves
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a krémleves tele van finomabbnál finomabb zöldségekkel, csodálatos fűszerekkel! Szeretjük, mert átmelegít, laktat, sőt praktikus is, mert gyorsan elkészül. Így hétköznapi vacsora ugyanúgy lehet, mint családi ebéd első fogása. Ha azt hiszed, hogy nem szereted a karfiolos ételeket, ezt akkor is kóstold meg!

Karfiolos zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

 A zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és kevés olajon futtasd meg pár perc alatt. Öntsd fel egy liter húslevessel, és közepes lángon főzd 15 percig. Amikor minden megpuhul, húzd le az edényt a tűzről, és turmixold össze, vagy pépesítsd botmixerrel. 

Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd még sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd össze pár perc alatt. Tegyél bele pirított zsemlekockákat, szórd meg metélőhagymával, vagy reszelj bele sajtot, esetleg gazdagítsd baconnel. 
A kelbimbókrémleves is finomabb tejszínnel: átmelegít és laktat. 

Ezt is szeretjük