Téli, karfiolos zöldségkrémleves: tejszínnel habarva még selymesebb
Ehhez a télies, zamatos krémleveshez nem kell mirelit zöldség, minden hozzávalót beszerezhetsz most is.

karfiolos-zoldsegkremleves
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Színes francia manikűr, amit otthon is elkészíthetsz: semmi különleges nem kell hozzá »

Egyszerű, mitesszereltávolító maszk házilag: csak 1 hozzávaló kell hozzá »

Lezser elegancia és nőiesség: Audrey Hepburn stílusa máig halhatatlan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a krémleves tele van finomabbnál finomabb zöldségekkel, csodálatos fűszerekkel! Szeretjük, mert átmelegít, laktat, sőt praktikus is, mert gyorsan elkészül. Így hétköznapi vacsora ugyanúgy lehet, mint családi ebéd első fogása. Ha azt hiszed, hogy nem szereted a karfiolos ételeket, ezt akkor is kóstold meg!

Karfiolos zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

 A zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és kevés olajon futtasd meg pár perc alatt. Öntsd fel egy liter húslevessel, és közepes lángon főzd 15 percig. Amikor minden megpuhul, húzd le az edényt a tűzről, és turmixold össze, vagy pépesítsd botmixerrel. 

Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd még sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd össze pár perc alatt. Tegyél bele pirított zsemlekockákat, szórd meg metélőhagymával, vagy reszelj bele sajtot, esetleg gazdagítsd baconnel. 
A kelbimbókrémleves is finomabb tejszínnel: átmelegít és laktat. 

Ezt is szeretjük