Téli, karfiolos zöldségkrémleves: tejszínnel habarva még selymesebb
Ehhez a télies, zamatos krémleveshez nem kell mirelit zöldség, minden hozzávalót beszerezhetsz most is.

karfiolos-zoldsegkremleves
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

Ez a legdivatosabb ruhaszabás most: a garbós nyak minden alkalomra nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a krémleves tele van finomabbnál finomabb zöldségekkel, csodálatos fűszerekkel! Szeretjük, mert átmelegít, laktat, sőt praktikus is, mert gyorsan elkészül. Így hétköznapi vacsora ugyanúgy lehet, mint családi ebéd első fogása. Ha azt hiszed, hogy nem szereted a karfiolos ételeket, ezt akkor is kóstold meg!

Karfiolos zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

 A zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és kevés olajon futtasd meg pár perc alatt. Öntsd fel egy liter húslevessel, és közepes lángon főzd 15 percig. Amikor minden megpuhul, húzd le az edényt a tűzről, és turmixold össze, vagy pépesítsd botmixerrel. 

Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd még sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd össze pár perc alatt. Tegyél bele pirított zsemlekockákat, szórd meg metélőhagymával, vagy reszelj bele sajtot, esetleg gazdagítsd baconnel. 
A kelbimbókrémleves is finomabb tejszínnel: átmelegít és laktat. 

Ezt is szeretjük