Karfiolos tészta sajtszószban sütve: fantasztikus rakottas a sütőből
Krémesen lágy, nagyon sajtos, és még karfiol is kerül bele: ez a tészta extrán finom.

Karfiolos tészta sajtszószban sütve: fantasztikus rakottas a sütőből
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár nem a megszokott párosítás, nem bánod meg, ha elkészíted a karfiolos-sajtos tésztát. A szósz hihetetlenül finom, és az egész család jóllakik vele. Minél többféle sajtot használsz, annál jobb lesz. Makarónival isteni, de pennével is kipróbálhatod. 

Karfiolos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej kisebb karfiol
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg bőséges, sós vízben körülbelül 10 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. Szűrd le, majd csepegtesd le. A karfiolt szedd rózsáira, és egy másik edényben főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt. 
 

A szószhoz a sajtokat reszeld le. Egy lábosban olvaszd meg a vajat, majd szórd hozzá a lisztet, és kezdd pirítani. Amikor zsemleszínű, öntsd fel szoba-hőmérsékletű tejjel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd rakd hozzá a reszelt sajtokat. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rendezd el benne a tésztát, rakd hozzá a karfiolt, és öntsd le a sajtos szósszal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 

Ezt is szeretjük