Zamatos, karfiolos krémleves: gombával még finomabb
Ha szereted a gombát és a karfiolt is, miért ne főznél a kettőből együtt egy isteni krémlevest?
A krémlevesekhez külön-külön is kiváló alapanyag a gomba és a karfiol, hát még együtt! Tejföllel jó sűrű és finom krémes lesz. A gomba kiváló fehérjeforrás, így a hús helyettesítésére is használhatod. A tetejére a gomba mellett a bacon is kiváló. Az alaplevet leveskockából is elkészítheted.
Karfiolos-gombás krémleves
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 20 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- 2 dl tejföl
- 1 l húslevesalaplé
- 1 db póréhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd fel, tedd bele az apróra vágott hagymát, és kevergetve süsd kicsit. Szórd meg a liszttel, majd öntsd fel a húslével. Mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba, a megmosott, rózsáira szedett karfiol. Forrald fel, majd ízesítsd sóval és borssal. Lefedve, kis lángon főzd 20 percig. Szedj ki kevés gombát a díszítéshez, majd a levest krémesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejfölt, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal, aprított petrezselyemmel. A gombadarabokkal, esetleg pirított zsemlekockával, olívaolajjal meglocsolva tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept