Zamatos, karfiolos krémleves: gombával még finomabb
Ha szereted a gombát és a karfiolt is, miért ne főznél a kettőből együtt egy isteni krémlevest?

Zamatos, karfiolos krémleves: gombával még finomabb
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

Meghalt Karl Lagerfeld: a divat kevesebb lesz nélküle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémlevesekhez külön-külön is kiváló alapanyag a gomba és a karfiol, hát még együtt! Tejföllel jó sűrű és finom krémes lesz. A gomba kiváló fehérjeforrás, így a hús helyettesítésére is használhatod. A tetejére a gomba mellett a bacon is kiváló. Az alaplevet leveskockából is elkészítheted.

Karfiolos-gombás krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejföl
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd fel, tedd bele az apróra vágott hagymát, és kevergetve süsd kicsit. Szórd meg a liszttel, majd öntsd fel a húslével. Mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba, a megmosott, rózsáira szedett karfiol. Forrald fel, majd ízesítsd sóval és borssal. Lefedve, kis lángon főzd 20 percig. Szedj ki kevés gombát a díszítéshez, majd a levest krémesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejfölt, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal, aprított petrezselyemmel. A gombadarabokkal, esetleg pirított zsemlekockával, olívaolajjal meglocsolva tálald. 

Ezt is szeretjük