Zamatos, karfiolos krémleves: gombával még finomabb
Ha szereted a gombát és a karfiolt is, miért ne főznél a kettőből együtt egy isteni krémlevest?

Zamatos, karfiolos krémleves: gombával még finomabb
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémlevesekhez külön-külön is kiváló alapanyag a gomba és a karfiol, hát még együtt! Tejföllel jó sűrű és finom krémes lesz. A gomba kiváló fehérjeforrás, így a hús helyettesítésére is használhatod. A tetejére a gomba mellett a bacon is kiváló. Az alaplevet leveskockából is elkészítheted.

Karfiolos-gombás krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejföl
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd fel, tedd bele az apróra vágott hagymát, és kevergetve süsd kicsit. Szórd meg a liszttel, majd öntsd fel a húslével. Mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba, a megmosott, rózsáira szedett karfiol. Forrald fel, majd ízesítsd sóval és borssal. Lefedve, kis lángon főzd 20 percig. Szedj ki kevés gombát a díszítéshez, majd a levest krémesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejfölt, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal, aprított petrezselyemmel. A gombadarabokkal, esetleg pirított zsemlekockával, olívaolajjal meglocsolva tálald. 

Ezt is szeretjük