Karfiollal sült, fűszeres csirke: egy nagy tányérral sincs 300 kalória
A karfiolos csirke könnyű tavaszi fogás, amiből bátran szedhetsz még egy adagot fogyókúra alatt is.

Karfiollal sült, fűszeres csirke: egy nagy tányérral sincs 300 kalória
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

Több mint 80 kiló, de nem rejtegeti az alakját: nőies stílus, gömbölyded idomokon »

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem rajongsz az egészséges karfiolért, így akkor is szívesen megeszed. Alacsony a kalóriatartalma, ennek ellenére nem leszel utána éhes. Köretet nem is kell hozzá készítened, elég mellé egy jó adag friss saláta. Kevésbé fog puffasztani a karfiol, ha nem feded le főzés közben, és dobsz a főzőlébe kevés szódabikarbónát. Az ízletes, rakott fogás csirkemellből és combból is tökéletes.

Karfiolos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db közepes karfiol
  • 50 dkg csirke
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág zöldfűszer
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. Dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd félpuhára öt-hét perc alatt. Szűrd le, majd csepegtesd le. A csirkét is öblítsd le, vágd tetszőleges nagyságú darabokra, majd sózd és borsozd be. Kevés olajon pirítsd meg.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a karfiolt és a húst. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, kedvenc zöldfűszereddel, majd öntsd a húsra, a tetejét pedig szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd pirosra körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük