Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve
Ha tésztát ennél ebédre, de az édes és a húsos a könyöködön jön ki, próbáld ki ezt a szaftos, karfiolos-brokkolis változatot!

Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kiadós rakott tészták legalább olyan jók és laktatóak, mint az egytálételek. Vitaminban gazdag zöldségekkel, brokkolival és karfiollal felturbózva igazán ízletes, és nem a megszokott változatot teheted az asztalra. Miközben kifőzöd a tésztát és a zöldségeket, a szósz is elkészül. A nyúlós sajttól még csábítóbb lesz.

Karfiolos, brokkolis rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajtkrém
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej karfiol
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tésztát is főzd ki bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A tejszínt melegítsd fel, rakd hozzá a sajtkrémet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és melegítsd össze. Ha a sajt felolvad, húzd le a tűzről. 

A tésztát borítsd egy tepsibe, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd le a tejszínes-sajtos keverékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, rozmaringot, reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

 

Ezt is szeretjük