Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve

Ha tésztát ennél ebédre, de az édes és a húsos a könyöködön jön ki, próbáld ki ezt a szaftos, karfiolos-brokkolis változatot!

Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kiadós rakott tészták legalább olyan jók és laktatóak, mint az egytálételek. Vitaminban gazdag zöldségekkel, brokkolival és karfiollal felturbózva igazán ízletes, és nem a megszokott változatot teheted az asztalra. Miközben kifőzöd a tésztát és a zöldségeket, a szósz is elkészül. A nyúlós sajttól még csábítóbb lesz.

Karfiolos, brokkolis rakott tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajtkrém
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej karfiol
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tésztát is főzd ki bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A tejszínt melegítsd fel, rakd hozzá a sajtkrémet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és melegítsd össze. Ha a sajt felolvad, húzd le a tűzről. 

A tésztát borítsd egy tepsibe, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd le a tejszínes-sajtos keverékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, rozmaringot, reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük