Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve
Ha tésztát ennél ebédre, de az édes és a húsos a könyöködön jön ki, próbáld ki ezt a szaftos, karfiolos-brokkolis változatot!

Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kiadós rakott tészták legalább olyan jók és laktatóak, mint az egytálételek. Vitaminban gazdag zöldségekkel, brokkolival és karfiollal felturbózva igazán ízletes, és nem a megszokott változatot teheted az asztalra. Miközben kifőzöd a tésztát és a zöldségeket, a szósz is elkészül. A nyúlós sajttól még csábítóbb lesz.

Karfiolos, brokkolis rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajtkrém
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej karfiol
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tésztát is főzd ki bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A tejszínt melegítsd fel, rakd hozzá a sajtkrémet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és melegítsd össze. Ha a sajt felolvad, húzd le a tűzről. 

A tésztát borítsd egy tepsibe, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd le a tejszínes-sajtos keverékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, rozmaringot, reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

 

Ezt is szeretjük