Zamatos karfiolleves újkrumplival: 30 perc alatt megfő

Ilyenkor újkrumplival gazdagítva a legfinomabb az ízekben dúskáló karfiolleves.

karfiolos-krumplileves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tele van a piac zsenge zöldségekkel, így a legjobb, ha minél többször összedobsz belőlük egy igazán zamatos levest. Ilyenkor ráadásul villámgyorsan megpuhulnak. Ebbe a zöldséglevesbe nem kell sem tészta, sem hús, mégis nagyon laktató lesz. A tárkony viszont jól illik a karfiolos, krumplis változathoz. 

Karfiolleves újkrumplival

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, az újkrumplit, a répákat és a petrezselyemgyökeret hámozd meg, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára. A lisztet keverd simára a tejföllel, és öntsd a levesbe. Szórd meg ízlés szerint tárkonnyal. Rottyantsd össze, majd a tűzről lehúzva ízesítsd tárkonyecettel.
A karfiolból isteni pürét is készíthetsz. Finom krémes és selymes lesz. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük