Zamatos karfiolleves újkrumplival: 30 perc alatt megfő
Ilyenkor újkrumplival gazdagítva a legfinomabb az ízekben dúskáló karfiolleves.

karfiolos-krumplileves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tele van a piac zsenge zöldségekkel, így a legjobb, ha minél többször összedobsz belőlük egy igazán zamatos levest. Ilyenkor ráadásul villámgyorsan megpuhulnak. Ebbe a zöldséglevesbe nem kell sem tészta, sem hús, mégis nagyon laktató lesz. A tárkony viszont jól illik a karfiolos, krumplis változathoz. 

Karfiolleves újkrumplival

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, az újkrumplit, a répákat és a petrezselyemgyökeret hámozd meg, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára. A lisztet keverd simára a tejföllel, és öntsd a levesbe. Szórd meg ízlés szerint tárkonnyal. Rottyantsd össze, majd a tűzről lehúzva ízesítsd tárkonyecettel.
A karfiolból isteni pürét is készíthetsz. Finom krémes és selymes lesz. 

Ezt is szeretjük