Zamatos karfiolleves újkrumplival: 30 perc alatt megfő
Ilyenkor újkrumplival gazdagítva a legfinomabb az ízekben dúskáló karfiolleves.

karfiolos-krumplileves
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

5 perces kalóriaégető edzés: hatékony segítség őszi elhízás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tele van a piac zsenge zöldségekkel, így a legjobb, ha minél többször összedobsz belőlük egy igazán zamatos levest. Ilyenkor ráadásul villámgyorsan megpuhulnak. Ebbe a zöldséglevesbe nem kell sem tészta, sem hús, mégis nagyon laktató lesz. A tárkony viszont jól illik a karfiolos, krumplis változathoz. 

Karfiolleves újkrumplival

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej karfiol
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, az újkrumplit, a répákat és a petrezselyemgyökeret hámozd meg, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára. A lisztet keverd simára a tejföllel, és öntsd a levesbe. Szórd meg ízlés szerint tárkonnyal. Rottyantsd össze, majd a tűzről lehúzva ízesítsd tárkonyecettel.
A karfiolból isteni pürét is készíthetsz. Finom krémes és selymes lesz. 

Ezt is szeretjük