Sütőben sült, kalóriaszegény karfiollepény: rizsliszttel készítve gluténmentes is
A karfiollepény kalóriaszegény és nagyon finom alternatívája lehet a kenyérnek.
A karfiollepény jól megy szaftos húsok mellé köretnek, vagy akár magában falatozva. Még egészségesebb, ha a semleges ízű rizsliszttel fogod össze a masszát, így akár a gluténmentes étrendbe is belefér, és nem utolsósorban kevesebb szénhidrátot is tartalmaz.
Karfiollepény rizsliszttel
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg karfiol
- 2 tojás
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál currypor
- 0.5 teáskanál kurkuma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, hogy semmi szennyeződés ne maradjon rajta, és késes aprítógépben pürésítsd. Az így kapott morzsát kanalazd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a curryport és a kurkumát, sózd, borsozd, és adagolj bele annyi rizslisztet, hogy jól kezelhető masszát kapj. Formálj belőle lepényeket, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre, amíg a külseje ropogósra pirul.
Finom, sűrű krémlevest is főzhetsz karfiolból.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept