Sütőben sült, kalóriaszegény karfiollepény: rizsliszttel készítve gluténmentes is

A karfiollepény kalóriaszegény és nagyon finom alternatívája lehet a kenyérnek.

Karfiollepény rizsliszttel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiollepény jól megy szaftos húsok mellé köretnek, vagy akár magában falatozva. Még egészségesebb, ha a semleges ízű rizsliszttel fogod össze a masszát, így akár a gluténmentes étrendbe is belefér, és nem utolsósorban kevesebb szénhidrátot is tartalmaz.

Karfiollepény rizsliszttel

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg karfiol
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál currypor
  • 0.5 teáskanál kurkuma
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, hogy semmi szennyeződés ne maradjon rajta, és késes aprítógépben pürésítsd. Az így kapott morzsát kanalazd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a curryport és a kurkumát, sózd, borsozd, és adagolj bele annyi rizslisztet, hogy jól kezelhető masszát kapj. Formálj belőle lepényeket, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told a tepsit 190 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre, amíg a külseje ropogósra pirul.

Melengető karfiolkrémleves sajttal dúsítva – Pirítóssal kínálva laktató ebéd

Hűvösebb napokon kanalazz olyan melengető és tápláló zöldségkrémlevest, amely az éhségedet is elűzi.

Elolvasom
Ezt is szeretjük