Karfiollal sült bulgur friss zöldségekkel: egészséges, karcsúsító fogás
A rostokban, vitaminokban gazdag bulgurból és a karfiolból laktató, kalóriaszegény, finom fogást készíthetsz, egyszerűen.

karfiollal-sult-bulgur
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bulgur a közel-keleti konyha egyik kedvenc alapanyaga. Nem más, mint tört búza, amit a rizs egészségesebb alternatívájaként is tálalhatsz. A diétázók nagy kedvence, mert lassan felszívódó szénhidrát, melynek a glikémiás indexe jóval alacsonyabb, mint a rizsé. Karfiollal finom és laktató egytálételt készíthetsz belőle. Még ízletesebb lesz, ha víz helyett húslevessel vagy alaplével öntöd fel a bulgurt. 

Karfiollal sült bulgur

Hozzávalók

  • 1 fej kis karfiol
  • 15 dkg bulgur
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej kis saláta
  • 2 db sárgarépa
  • bors
  • kókuszolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan öblítsd le, és vágd kis darabokra. Hevíts kevés olajat, és dobd bele az aprított vöröshagymát. Dinszteld meg, tedd hozzá a karfiolt, a bulgurt, és öntsd fel négy deci vízzel vagy húslevessel. Add hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Főzd 15 percig, ha szükséges, adj még hozzá folyadékot. 
A megtisztított répát reszeld le, keverd össze az apróra vágott salátával, és a karfiolos bulgurral kínáld. 
A tabouleh izgalmas és laktató saláta, ami ugyancsak tartalmaz bulgurt. Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és még a diétába is beleillik. 

Ezt is szeretjük