Ropogós karfiolfasírt sütőben sütve: nem lesz olajszag a lakásban
A ropogós, ízes karfiolfasírtot kiválóan beillesztheted a diétádba is.

Ropogós karfiolfasírt sütőben sütve: nem lesz olajszag a lakásban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha ditázol sem kell lemondanod a szuper fogásokról, gondolj csak az ízletes karfiolfasírtra! Üde, könnyű, és semmi bonyolult nincs benne. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni belőle, mert a masszát lefagyaszthatod, rohanós napokon pedig csak előveszed a hűtőből.

Karfiolfasírt recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg karfiol
  • 5 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, majd alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Szűrd le, csepegtesd le. Késes robotgéppel aprítsd fel, vagy törd össze villával, esetleg krumplinyomón törd át. Add hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd alaposan dolgozd össze a masszát. Ha nem áll össze, rakj hozzá egy-két evőkanál zsemlemorzsát.
 

Formázz belőle gombócokat, és forgasd zsemlemorzsába. Rendezd a karfiolgolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapogasd el. Spricceld meg kevés olajjal, majd mehet az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon aranybarnára 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük