Roppanós karfiol fűszeres palacsintatésztában sütve: nem kell hozzá sok olaj
Ha szereted a bundás ételeket, de a hús helyett szívesebben ennél zöldségeket, süss karfiolt palacsintatésztában!

karfiol-palacsintatesztaban
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiolhoz télen is egyszerűen hozzájuthatsz, olcsó és nagyon egészséges. Szükség is van ilyenkor a vitaminpótlásra. Készítsd el minél többféleképpen. Palacsintatésztában sütve legalább olyan jó, mint rántva. Minél kisebbre vágod a zöldséget, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz. Fontos, hogy legyen jó sűrű a tészta.

Karfiol palacsintatésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg liszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és keresztben vágd mutatós szeletekre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három-öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Törölgesd is át papírtörlővel. A tejet keverd csomómentesre a liszttel, a tojással, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Szinte tésztaszerű állagot kell, hogy kapj.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal. Mártsd a karfiolszeleteket a palacsintatésztába, és rendezd a tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod. 

Sajtszószban is isteni a karfiol. Tepsiben sütve, kellemesen fűszerezve ízletes, és hús nélkül is laktató lesz. 

Ezt is szeretjük