Olcsó és finom karfiolpogácsa: tökéletes főfogás hús nélkül
Süsd meg tepsiben a karfiolpogácsákat, úgy nem szívják meg magukat olajjal!

karfilpogacsa
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiolpogácsának ala­csony a szén­hid­rát­tar­talma, emiatt a di­é­tás étrendbe is könnyen beilleszthető. Ha szeretnéd leadni a télen felszedett kilókat, készítsd el minél többször! A karfiolos masszát muffinformákban is megsütheted. Könnyen és gyorsan összeállítod, nem kell hozzá hús, mégis finom és laktató. 

Karfiolpogácsa receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg karfiol
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított póréhagyma
  • 0.5 bögre sajt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg alaposan, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd hét perc alatt majdnem teljesen puhára, majd szűrd le, és, amikor kihűl, aprítógépben daráld össze. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a tojást, a keményítőt, az apróra vágott póréhagymát, a sajtot, a sót és a borsot. Jól keverd össze, majd a masszából formázz gombócokat, és forgasd meg a zsemlemorzsában. 

Pakold a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tenyereddel kicsit lapítsd el. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha kívülről aranybarna, belül szilárd a pogácsa, kiveheted a sütőből. 

A parmezános-fokhagymás, sült karfiolt is kár lenne kihagyni. Főétel, köret és nass is lehet. 

Ezt is szeretjük