Olcsó és finom karfiolpogácsa: tökéletes főfogás hús nélkül
Süsd meg tepsiben a karfiolpogácsákat, úgy nem szívják meg magukat olajjal!

- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A karfiolpogácsának alacsony a szénhidráttartalma, emiatt a diétás étrendbe is könnyen beilleszthető. Ha szeretnéd leadni a télen felszedett kilókat, készítsd el minél többször! A karfiolos masszát muffinformákban is megsütheted. Könnyen és gyorsan összeállítod, nem kell hozzá hús, mégis finom és laktató.
Karfiolpogácsa receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg karfiol
- 1 db tojás
- 1 evőkanál keményítő
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított póréhagyma
- 0.5 bögre sajt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg alaposan, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd hét perc alatt majdnem teljesen puhára, majd szűrd le, és, amikor kihűl, aprítógépben daráld össze. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a tojást, a keményítőt, az apróra vágott póréhagymát, a sajtot, a sót és a borsot. Jól keverd össze, majd a masszából formázz gombócokat, és forgasd meg a zsemlemorzsában.
Pakold a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tenyereddel kicsit lapítsd el. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha kívülről aranybarna, belül szilárd a pogácsa, kiveheted a sütőből.
A parmezános-fokhagymás, sült karfiolt is kár lenne kihagyni. Főétel, köret és nass is lehet.
Még több recept