Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje
A karamellás flan igazi édességbomba, könnyű, lágy és nagyon csábító.

Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ami nálunk a puding, a franciáknál a créme brulée, az a spanyoloknál a flan. A sütőben gőzölt, mesés desszerttel minden édesszájút levehetsz a lábáról. A karamellkrémes finomságot feldobhatod gyümölcsökkel is. Remek lezárása lehet a hétvégi közös ebédnek. Nincs sok hibázási lehetőség. Arra azért ügyelj, hogy a tojást ne a forró tejhez keverd, mert akkor kicsapódhat. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 4 db tojás
  • 3 dl tejszín
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 db tojássárga
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só

Karamelles réteghez

  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Szórj 20 deka cukrot egy lábosba, rakj hozzá két-három evőkanál vizet, és kis lángon olvaszd addig, amíg karamellszínű nem lesz. Öntsd egy másik lábosba a tejet, a tejszínt, tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a sót és a cukrot. Forrald fel, húzd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a tojássárgákat, és keverd a tejes elegyhez, majd habosítsd géppel.
 

A karamellt oszd el egyformán kisebb tűzálló tálkákba, szufléformákba, és öntsd rá a tejes-tojásos keveréket. Állítsd magas falú tepsibe, majd töltsd meg háromnegyedig vízzel. Gőzöld 140 fokon körülbelül 45 percig. Ha a krém szilárd, vedd ki a sütőből, majd tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálalás előtt fordítsd ki a formából úgy, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyjon a pudingra.

Ezt is szeretjük