Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje
A karamellás flan igazi édességbomba, könnyű, lágy és nagyon csábító.

Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ami nálunk a puding, a franciáknál a créme brulée, az a spanyoloknál a flan. A sütőben gőzölt, mesés desszerttel minden édesszájút levehetsz a lábáról. A karamellkrémes finomságot feldobhatod gyümölcsökkel is. Remek lezárása lehet a hétvégi közös ebédnek. Nincs sok hibázási lehetőség. Arra azért ügyelj, hogy a tojást ne a forró tejhez keverd, mert akkor kicsapódhat. 

Karamellás flan

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 4 db tojás
  • 3 dl tejszín
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 db tojássárga
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet só

Karamelles réteghez

  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Szórj 20 deka cukrot egy lábosba, rakj hozzá két-három evőkanál vizet, és kis lángon olvaszd addig, amíg karamellszínű nem lesz. Öntsd egy másik lábosba a tejet, a tejszínt, tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a sót és a cukrot. Forrald fel, húzd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a tojássárgákat, és keverd a tejes elegyhez, majd habosítsd géppel.
 

A karamellt oszd el egyformán kisebb tűzálló tálkákba, szufléformákba, és öntsd rá a tejes-tojásos keveréket. Állítsd magas falú tepsibe, majd töltsd meg háromnegyedig vízzel. Gőzöld 140 fokon körülbelül 45 percig. Ha a krém szilárd, vedd ki a sütőből, majd tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálalás előtt fordítsd ki a formából úgy, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyjon a pudingra.

Ezt is szeretjük