Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje
A karamellás flan igazi édességbomba, könnyű, lágy és nagyon csábító.

Krémes, karamellás puding, avagy a mediterrán flan eredeti receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ami nálunk a puding, a franciáknál a créme brulée, az a spanyoloknál a flan. A sütőben gőzölt, mesés desszerttel minden édesszájút levehetsz a lábáról. A karamellkrémes finomságot feldobhatod gyümölcsökkel is. Remek lezárása lehet a hétvégi közös ebédnek. Nincs sok hibázási lehetőség. Arra azért ügyelj, hogy a tojást ne a forró tejhez keverd, mert akkor kicsapódhat. 

Karamellás flan

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 4 db tojás
  • 3 dl tejszín
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 db tojássárga
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet

Karamelles réteghez

  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Szórj 20 deka cukrot egy lábosba, rakj hozzá két-három evőkanál vizet, és kis lángon olvaszd addig, amíg karamellszínű nem lesz. Öntsd egy másik lábosba a tejet, a tejszínt, tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét, a fahéjat, a sót és a cukrot. Forrald fel, húzd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a tojássárgákat, és keverd a tejes elegyhez, majd habosítsd géppel.
 

A karamellt oszd el egyformán kisebb tűzálló tálkákba, szufléformákba, és öntsd rá a tejes-tojásos keveréket. Állítsd magas falú tepsibe, majd töltsd meg háromnegyedig vízzel. Gőzöld 140 fokon körülbelül 45 percig. Ha a krém szilárd, vedd ki a sütőből, majd tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálalás előtt fordítsd ki a formából úgy, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyjon a pudingra.

Ezt is szeretjük