Csodás karamellás, csokis pite - Hihetetlenül egyszerű, lágy és nagyon krémes

Csodás karamellás, csokis pite - Hihetetlenül egyszerű, lágy és nagyon krémes
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amerikában megőrülnek ezért a karamellás, csokis pitéért. Ennek a sütinek kifejezetten jót tesz, ha a tálalás előtti napon elkészíted. A tészta omlósabb lesz, a töltelék pedig még finomabb. Ha mogyorót is keversz a csokihoz, olyan lesz az íze, mint a népszerű Snickers szeleté.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás

Karamellás réteghez

  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

Csokimázhoz

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a cukrot és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Lisztezett deszkán nyújtsd kör alakúra, és béleld ki vele a piteformát úgy, hogy az oldalát is befedje. A peremnél kilógó részeket vágd le, a tésztát szurkáld meg. Süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt.

A karamellás réteghez rakd a cukrot egy serpenyőbe, majd kis lángon olvaszd meg. Ha mézszínű lesz, rakd hozzá a tejszínt és a vajat. Ne lepődj meg, ha a karamell hirtelen összeugrik, és jó kemény lesz. Főzd négy-öt percig kis lángon. Ha besűrűsödik, húzd le a tűzről, és öntsd a pitetésztára. Várd meg, amíg megdermed, majd készítsd el a csokis réteget.

A tejet öntsd egy lábosba, tördeld bele a csokit, és kis lángon, állandóan kevergetve melegítsd össze. Ha a massza egynemű, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat, hogy még fényesebb legyen. Öntsd a karamellás rétegre, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára. A tetejét gyümölcsökkel, tejszínnel díszítheted.

Ezt is szeretjük