Egyszerű karamellás alma 30 perc alatt - Fantasztikus őszi csemege
Akár egy nagy nyalóka: a karamellás alma mesés őszi desszert.
A karamellbe mártott alma Amerikában az egyik legtrendibb édesség, ünnepségeken, vásárokban nagyon népszerű. Tény, hogy egyszerű, nem kell sütni és nagyon édes. Ha még extrább édességre vágysz, hempergesd meg a desszertet apróra vágott mogyoróban, kókuszban, színes cukorkákban.

Karamellás alma
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db alma
- 40 dkg barna cukor
- 15 dkg vaj
- 1.5 dl méz
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 db nyárs
Elkészítés:
Az almákba szúrj nyársat vagy hurkapálcikákat, mártsd rövid időre forró vízbe, majd törölgesd szárazra. Rakd egy magasabb lábosba a cukrot, a vizet, a kis darabokra vágott vajat, a vaníliát és a mézet, majd olvaszd össze közepes lángon. Közben folyamatosan kevergesd, és forrald körülbelül 10-12 percig.
Ha már halványbarna, és az állaga is jó, húzd le a lábost a tűzről, és forgasd bele az almákat. Figyelj, hogy mindenhol befedje a szósz. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és várd meg, míg megszilárdul a karamell. Tálalás előtt célszerű egy órán át a hűtőben tartani.
