Egyszerű karamellás alma 30 perc alatt - Fantasztikus őszi csemege
Akár egy nagy nyalóka: a karamellás alma mesés őszi desszert.

Egyszerű karamellás alma 30 perc alatt - Fantasztikus őszi csemege
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karamellbe mártott alma Amerikában az egyik legtrendibb édesség, ünnepségeken, vásárokban nagyon népszerű. Tény, hogy egyszerű, nem kell sütni és nagyon édes. Ha még extrább édességre vágysz, hempergesd meg a desszertet apróra vágott mogyoróban, kókuszban, színes cukorkákban.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db alma
  • 40 dkg barna cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1.5 dl méz
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 db nyárs
Recept idők

Elkészítés:

Az almákba szúrj nyársat vagy hurkapálcikákat, mártsd rövid időre forró vízbe, majd törölgesd szárazra. Rakd egy magasabb lábosba a cukrot, a vizet, a kis darabokra vágott vajat, a vaníliát és a mézet, majd olvaszd össze közepes lángon. Közben folyamatosan kevergesd, és forrald körülbelül 10-12 percig.

Ha már halványbarna, és az állaga is jó, húzd le a lábost a tűzről, és forgasd bele az almákat. Figyelj, hogy mindenhol befedje a szósz. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és várd meg, míg megszilárdul a karamell. Tálalás előtt célszerű egy órán át a hűtőben tartani.

Blog.hu ajánló