Petrezselymes karalábéleves krumplival: sült zöldségekből még jobb
Krumplival még laktatóbb lesz a karalábé-krémleves, a tejszínnel pedig finom selymessé teheted.

krumplis-karalabeleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémlevessel mindig jól kezdődik az ebéd. Ez a krumplis változat attól lesz különleges, hogy sült zöldségekből készül. Így sokkal zamatosabb a végeredmény. Kicsit tovább tart elkészíteni, de munka semmivel sincs több vele. Gazdagíthatod baconnel, húsgombóccal vagy sajtchipsszel.   

Karalábéleves krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt, megmosott, nagyobb darabokra vágott krumplit és a karalábét rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor minden puha, vedd ki a sütőből. A póréhagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon süsd meg, majd rakd hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsolj bele egy leveskockát. Forrald össze, majd pürésítsd botmixerrel. Ízlés szerint hagyhatsz benne zöldségdarabokat. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg petrezselyemmel.  

Próbáltad már a borsólevest krémesítve? Fetával és citrommal üde, és nagyon ízletes. 

Ezt is szeretjük