Petrezselymes karalábéleves krumplival: sült zöldségekből még jobb
Krumplival még laktatóbb lesz a karalábé-krémleves, a tejszínnel pedig finom selymessé teheted.

krumplis-karalabeleves
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

Ez a retró szabás most nagyon divatos a ruhán: nőiesebb, mint a válltömés »

Egy szuper sminktrükk, ami teltebbnek mutatja az ajkakat: természetes színekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémlevessel mindig jól kezdődik az ebéd. Ez a krumplis változat attól lesz különleges, hogy sült zöldségekből készül. Így sokkal zamatosabb a végeredmény. Kicsit tovább tart elkészíteni, de munka semmivel sincs több vele. Gazdagíthatod baconnel, húsgombóccal vagy sajtchipsszel.   

Karalábéleves krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt, megmosott, nagyobb darabokra vágott krumplit és a karalábét rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor minden puha, vedd ki a sütőből. A póréhagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon süsd meg, majd rakd hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsolj bele egy leveskockát. Forrald össze, majd pürésítsd botmixerrel. Ízlés szerint hagyhatsz benne zöldségdarabokat. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg petrezselyemmel.  

Próbáltad már a borsólevest krémesítve? Fetával és citrommal üde, és nagyon ízletes. 

Ezt is szeretjük