Petrezselymes karalábéleves krumplival: sült zöldségekből még jobb
Krumplival még laktatóbb lesz a karalábé-krémleves, a tejszínnel pedig finom selymessé teheted.
A krémlevessel mindig jól kezdődik az ebéd. Ez a krumplis változat attól lesz különleges, hogy sült zöldségekből készül. Így sokkal zamatosabb a végeredmény. Kicsit tovább tart elkészíteni, de munka semmivel sincs több vele. Gazdagíthatod baconnel, húsgombóccal vagy sajtchipsszel.
Karalábéleves krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db karalábé
- 2 db krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db póréhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 db leveskocka
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megpucolt, megmosott, nagyobb darabokra vágott krumplit és a karalábét rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor minden puha, vedd ki a sütőből. A póréhagymát aprítsd fel, kevés zsiradékon süsd meg, majd rakd hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsolj bele egy leveskockát. Forrald össze, majd pürésítsd botmixerrel. Ízlés szerint hagyhatsz benne zöldségdarabokat. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és szórd meg petrezselyemmel.
Próbáltad már a borsólevest krémesítve? Fetával és citrommal üde, és nagyon ízletes.
Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció