Selymes, fűszeres karalábé-krémleves: pikk-pakk megvan, és elképesztően ízletes
Most már esténként jólesik egy-egy tányér melengető étel: ezt a karalábé-krémlevest te is örömmel fogod kanalazni.

Selymes, fűszeres karalábé-krémleves: pikk-pakk megvan, és elképesztően ízletes
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karalábé kiváló méregtelenítő, és tele van C-vitaminnal. Így érdemes most felturbózni vele az immunrendszeredet. Készíthetsz belőle zamatos levest, amit még rántani vagy habarni sem kell. A húsmentes fogás kiváló rohanós hétköznapokra, emellett laktató is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db karalábé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db nagy krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olajat, süsd rajta a hagymát egy-két percig, majd rakd hozzá a krumplit, a répát, a karalábét, és pirítsd együtt is egy kicsit. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel hét-nyolc deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és kis lángon, fedő alatt főzd körülbelül 15 percig.
 

Ha minden puha, húzd le az edényt a tűzről, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és pár perc alatt forrald össze. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta, és forrón tálald. Megszórhatod pirított hagymával, reszelt sajttal, aprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló