Omlós, szaftos karaj baconben sütve: nemcsak puha, piros is

Már a sütés előtti napon pácold be a húst, hogy még ízletesebb és omlósabb legyen.

Karaj baconben sütve

A jól elkészített, egészben sült, fűszeres karaj tökéletes választás hétvégi főfogásnak. Ha baconbe tekered, még finomabb, puhább és szaftosabb lesz a hús. Ha az izgalmas karajhoz különleges köretet készítenél, a hagymás, almás krumpli remek választás.

Karaj baconben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg karaj
  • 15 dkg bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 2 evőkanál mustár
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze az olajat, a borsot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a mustárt. A húst öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és sózd be jó alaposan. Kend be a fűszeres keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakán át. Másnap tekerd be a húst a baconnel. 

Rakd a karajt zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel. Takard le fóliával, tedd forró sütőbe, és süsd 170 fokon egy-másfél órán át. Közben forgasd és locsolgasd. Amikor már könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg tíz perc alatt. 

A szűzpecsenye is tökéletes alapanyag, ha valami jót ennél. Rozmaringgal, füstölt sonkával igazán ínyenc főfogás. 

Ezt is szeretjük