Klasszikus karácsonyi fogások

7 kedvenc képpel és recepttel

Néhány klasszikus étel ugyanannyira az ünnep része, mint a fenyőfa vagy az ajándékozás.

Dia


                        	Halászlé
                        	Az ünnepindító klasszikus, ha már fortyog a konyhában, akkor biztos lehetsz benne, hogy már csak keveset kell várnod a karácsonyi fogásra. Ahogy az a klasszikus ételeknél lenni szokott, mindenki egy kicsit máshogy készíti, szereti, ami biztos, hogy friss halból az igazi,  és elengedhetetlen mellé egy kis csípős paprika, na meg egy jó vekni friss fehér kenyér.

Halászlé

Az ünnepindító klasszikus, ha már fortyog a konyhában, akkor biztos lehetsz benne, hogy már csak keveset kell várnod a karácsonyi fogásra. Ahogy az a klasszikus ételeknél lenni szokott, mindenki egy kicsit máshogy készíti, szereti, ami biztos, hogy friss halból az igazi,  és elengedhetetlen mellé egy kis csípős paprika, na meg egy jó vekni friss fehér kenyér.

Dia


                        	Kocsonya
                        	Az aszpikos egytálétellé lényegült húsleves nem feltétlenül mindenki kedvence, de idővel mindenki rájön, hogy micsoda remek étel ez. A disznóvágásból származó alkatrészek nagy része ebben az ételben landol, mindenképpen szükséges bele minél több csont és bőr, hiszen ezek nélkül nem lesz igazi remegős a végeredmény. A tányérokba adagolt léhez szinte bármit adhatsz, amit szeretsz, főtt tojással, füstölt húsokkal gazdagítva lesz az igazi.

Kocsonya

Az aszpikos egytálétellé lényegült húsleves nem feltétlenül mindenki kedvence, de idővel mindenki rájön, hogy micsoda remek étel ez. A disznóvágásból származó alkatrészek nagy része ebben az ételben landol, mindenképpen szükséges bele minél több csont és bőr, hiszen ezek nélkül nem lesz igazi remegős a végeredmény. A tányérokba adagolt léhez szinte bármit adhatsz, amit szeretsz, főtt tojással, füstölt húsokkal gazdagítva lesz az igazi.

Dia


                        	Krumplisaláta
                        	A krumplisaláta az a köret, ami nélkül viszonylag kevés helyen zajlik le a karácsonyi vacsora. Két nagy tábor van, vannak, akik csak és kizárólag a majonézes változatot hajlandóak fogyasztani és készíteni, és vannak, akik az ecetes verzióra esküsznek, az a legjobb, ha mindkettőből készítesz, hogy mindenki örüljön.

Krumplisaláta

A krumplisaláta az a köret, ami nélkül viszonylag kevés helyen zajlik le a karácsonyi vacsora. Két nagy tábor van, vannak, akik csak és kizárólag a majonézes változatot hajlandóak fogyasztani és készíteni, és vannak, akik az ecetes verzióra esküsznek, az a legjobb, ha mindkettőből készítesz, hogy mindenki örüljön.

Dia


                        	Rántott hús
                        	Minden nap ünnepnap, amikor rántott hús kerül az asztalra, ezt az ételt tényleg mindenki szereti, igazi jolly joker, amit bármikor süthetsz, ráadásul nem is bonyolult, és bármilyen körettel zseniális fogás. Hogy biztosan tökéletes legyen, itt találsz néhány tippet!

Rántott hús

Minden nap ünnepnap, amikor rántott hús kerül az asztalra, ezt az ételt tényleg mindenki szereti, igazi jolly joker, amit bármikor süthetsz, ráadásul nem is bonyolult, és bármilyen körettel zseniális fogás. Hogy biztosan tökéletes legyen, itt találsz néhány tippet!

Dia


                        	Töltött káposzta
                        	A szinte egész évben parlagon hagyott óriás lábos ideje karácsonykor jön el, amikor nekiállsz a hatalmas adag töltött káposztának, az egyetlen ételnek, ami felmelegítve a legjobb, ezért aztán jellemzően mindenki hónapokra elegendő adagot készít belőle. Jó sok tejföllel nyakon öntve az igazi.

Töltött káposzta

A szinte egész évben parlagon hagyott óriás lábos ideje karácsonykor jön el, amikor nekiállsz a hatalmas adag töltött káposztának, az egyetlen ételnek, ami felmelegítve a legjobb, ezért aztán jellemzően mindenki hónapokra elegendő adagot készít belőle. Jó sok tejföllel nyakon öntve az igazi.

Dia


                        	Sült pulyka
                        	Egy szép adag fűszeres, illatos sült szárnyas az ünnepi asztal dísze, hogy egészben sütöd, vagy csak a mellét töltöd aszalt szilvával, az egy nehéz döntés, de meg kell hoznod, azonban bármelyik mellett is teszed le a voksot, rosszul nem járhatsz, mindkettő mennyei finomság, aminek képtelenség ellenállni.

Sült pulyka

Egy szép adag fűszeres, illatos sült szárnyas az ünnepi asztal dísze, hogy egészben sütöd, vagy csak a mellét töltöd aszalt szilvával, az egy nehéz döntés, de meg kell hoznod, azonban bármelyik mellett is teszed le a voksot, rosszul nem járhatsz, mindkettő mennyei finomság, aminek képtelenség ellenállni.

Dia


                        	Rántott hal
                        	Halételek nélkül nincs karácsony, a hazai halárusok nagy örömére. A ropogós bundában kisütött hal a legtöbb háztartásban szenteste kerül az asztalra, illetve folyamatosan jelen van az ünnepi időszakban. A legjobb filézett halat választanod, így megúszod a szálkával járó kellemetlenségeket.

Rántott hal

Halételek nélkül nincs karácsony, a hazai halárusok nagy örömére. A ropogós bundában kisütött hal a legtöbb háztartásban szenteste kerül az asztalra, illetve folyamatosan jelen van az ünnepi időszakban. A legjobb filézett halat választanod, így megúszod a szálkával járó kellemetlenségeket.

Ezt is szeretjük
Fotó: