A 8 legfinomabb karácsonyi sütemény, ami az ünnepi asztalra kerülhet: a gyümölcskenyértől a bejgliig

Krémes süticsoda, békebeli kelt tészta vagy omlós keksz: mindegy, melyiket választod, ezek az édességek emelik az ünnep fényét.

Karácsonyi sütemények receptekkel

Az elegáns előételek, az ízletes, laktató főfogások után nem hiányozhatnak az ünnepi menüből a különféle desszertek sem. Karácsonykor a legtöbben többféle sütivel is kirukkolnak. Vannak olyan desszertek, amik időigényesebbek, és csak karácsonykor kerülnek az asztalra. Szinte minden családnak megvannak a nagy kedvencei, a generációról generációra öröklődő receptjei, ám érdemes néha újdonságokkal is kísérletezni. 

A szeretet ünnepére süss valamilyen krémes sütit, a mézes zserbó vagy a franciák nagy kedvence, a fatörzs, esetleg a diótorta tökéletes megkoronázása lehet az étkezésnek. A sütisdobozt már karácsony előtt megtöltheted linzerekkel, mézeskaláccsal, hókiflivel. Ha a hagyományokat követed, a bejgli, a gyümölcskenyér vagy épp a zserbó sem hiányozhat a kínálatból. 

A legfinomabb karácsonyi sütemények receptekkel

Bátran kísérletezz, brownie-ból vagy leveles tésztából csodás ünnepi desszerteket készíthetsz gyorsan és egyszerűen. Érdemes olyan édességekkel is tervezni, amiket előre is megsüthetsz, és sokáig frissek maradnak. A karácsonyi desszertekből aligha hiányozhat a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér vagy a vanília. Ízük mellett csodás illatuk miatt is szeretjük őket. Nézd végig ünnepi összeállításunkat, válogass régi és új kedvencek közül!

Az aszalványokkal, magvakkal gazdagított gyümölcskenyér hagyományos karácsonyi sütemény. Míg mi szívesen készítjük egyszerű kevert tésztából, addig a németek a Stollent, az olaszok pedig a panettonét kelt tésztából sütik.
A Gerbeaud Cukrászda híres süteménye hosszú évtizedek óta nagy ünnepi kedvenc. A zserbó akkor az igazi, ha a tészta omlós, vékony, a töltelék pedig vastag. Nem hiányozhat belőle a baracklekvár sem.
A csodás illatú mézes krémes is ellenállhatatlan desszert. Csak ne süsd túl a lapokat, különben nem puhul meg. Általában grízes krém kerül a rétegek közé, sőt lekvárt is kenhetsz rá. Érdemes előre elkészíteni.
Ha krémes sütivel is szeretnél kirukkolni, a dekoratív fatörzs remek választás lehet. A franciák híres desszertjének az alapja egyszerű piskótatekercs, amibe általában csokis krém kerül. A fatörzset díszítsd erdei motívumokkal, gombákkal, manókkal, kis figurákkal.
Omlós hókiflit sokféle módon készíthetsz. Kelesztés nélkül is mennyei, főleg, ha a közepébe szilvalekvárt is teszel. A sok tejföltől finom puha és omlós lesz.
Az ünnepi asztalnak csodás díszei lehetnek a különféle kiszúrókkal szaggatott, cukormázzal díszített mézeskalácsok. Dobozban tartva a süti nagyon sokáig puha marad, sőt ajándéknak is kitűnő.
Omlós bejgli nélkül a legtöbb családban nincs karácsony. Általában diós, mákos változatban kerül az asztalra, de érdemes kipróbálni a gesztenyés, az aszalt szilvás és a csokis variációkat is. Ha a tésztát megszurkálod több helyen, nem repedezik meg sütés közben.
Ha nincs sok időd sütni, de látványos desszerttel lepnéd meg szeretteidet, akkor vesd be a leveles tésztát! Csodás karácsonyfát készíthetsz belőle. Megtöltheted kakaóval, Nutellával vagy akár lekvárral is.
Ezt is szeretjük