Az a híres angol karácsonyi puding - Londoni barátnőm receptje
A karácsony nem lehet teljes Angliában a különböző aszalványokból álló puding nélkül.

Az a híres angol karácsonyi puding - Londoni barátnőm receptje
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyomány szerint az angolok a karácsonyi pudingot december 25-én fogyasztják. Régen a gazdagok kiváltsága volt, ma szinte mindenki asztalára kerül a különleges sütiből. Legtöbbször 13 hozzávalóból készül, ez a szám Jézust és a 12 apostolt jelképezi. A szigetországban nemcsak desszertként kínálják, köretként, sült húsokhoz is tálalják. Hogy ne legyen száraz, locsold meg az aszalványokat alkohollal.

Hozzávalók:

  • 45 dkg aszalt vegyes gyümölcs
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg liszt
  • 4 teáskanál brandy
  • 2.5 dkg kandírozott gyümölcshéj
  • 2 db tojás
  • 2 dkg mandula
  • 2 teáskanál narancslé
  • 1.5 teáskanál fahéj
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket vágd apróra. Rakd a kandírozott héjakkal együtt egy tálba, locsold meg a narancs- és a citromlével, valamint a brandy-vel. Jól keverd össze, fedd le, és pihentesd néhány órán át. Még jobb, ha egy éjszakán át hagyod, hogy az ízek összeérjenek.
 

Vegyítsd a lisztet a fahéjjal és a szegfűszeggel. Add hozzá a cukrot, a zsemlemorzsát, keverd össze, és tedd hozzá a szárított gyümölcsöket. A tojásokat enyhén verd fel egy kis tálban, és rakd az aszalványokhoz. Forgasd össze, ne lepődj meg, ha a massza lágy lesz. Egyengesd egy vajjal kikent kuglófformába. Takard le fóliával, és állítsd egy vízzel teli tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és gőzöld 130 fokon négy órán keresztül. Arra ügyelj, hogy mindig legyen az edényben víz. A sütőből kivéve várd meg, míg a puding kihűl, utána borítsd ki a formából. Napokkal előbb is el lehet készíteni, mert eláll.

Ezt is szeretjük