A kihagyhatatlan karácsonyi halászlé: régi családi recept alapján

Minél többféle hal kerül bele, annál finomabb lesz a hagyományos karácsonyi halászlé.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha máskor nem, karácsonykor szinte biztos, hogy kerül halászlé a családi asztalra. A klasszikus változat pontyból készül, az alaplé pedig többféle apró halból: keszegből, harcsából, kárászból. Ne sajnáld belőle a hagymát és a kiváló minőségű pirospaprikát. Tálalásnál pedig legyen kéznél csípőspaprika.

halaszle-receptje

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kg tisztított ponty
  • 50 dkg apró hal
  • 1 db harcsafej
  • 2 db hagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a pontyot pucold meg, amennyiben szeretnéd, a bőrt is nyúzd le, majd szeleteld fel. Alaposan mosd meg, sózd be, és tedd a hűtőbe egy órára. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel pakold egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy a halakat éppen ellepje. Mehet hozzá a kis darabokra vágott hagyma, a paradicsom, a paprika, és fűszerezd sóval, borssal, majd szórd hozzá a pirospaprikát.

Tedd a tűzre, és főzd szét körülbelül másfél óra alatt. Ha ez megvan, passzírozd át a sűrűjét paradicsompasszírozón vagy szitán. Rakd vissza az edénybe, önts hozzá egy liter vizet és két deci bort. Ismét forrald fel. Közben rakd hozzá az ikrát, a tejet és a halszeleteket. Főzd öt-tíz percig, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
 

karacsonyi-halaszle

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük