A kihagyhatatlan karácsonyi halászlé: régi családi recept alapján
Minél többféle hal kerül bele, annál finomabb lesz a hagyományos karácsonyi halászlé.
Ha máskor nem, karácsonykor szinte biztos, hogy kerül halászlé a családi asztalra. A klasszikus változat pontyból készül, az alaplé pedig többféle apró halból: keszegből, harcsából, kárászból. Ne sajnáld belőle a hagymát és a kiváló minőségű pirospaprikát. Tálalásnál pedig legyen kéznél csípőspaprika.
Karácsonyi halászlé
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg tisztított ponty
- 50 dkg apró hal
- 1 db harcsafej
- 2 db hagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a pontyot pucold meg, amennyiben szeretnéd, a bőrt is nyúzd le, majd szeleteld fel. Alaposan mosd meg, sózd be, és tedd a hűtőbe egy órára. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel pakold egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy a halakat éppen ellepje. Mehet hozzá a kis darabokra vágott hagyma, a paradicsom, a paprika, és fűszerezd sóval, borssal, majd szórd hozzá a pirospaprikát.
Tedd a tűzre, és főzd szét körülbelül másfél óra alatt. Ha ez megvan, passzírozd át a sűrűjét paradicsompasszírozón vagy szitán. Rakd vissza az edénybe, önts hozzá egy liter vizet és két deci bort. Ismét forrald fel. Közben rakd hozzá az ikrát, a tejet és a halszeleteket. Főzd öt-tíz percig, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció