A tökéletes habkarika titka: maradék tojásfehérjéből is készülhet
Ha van a hűtődben néhány maradék tojásfehérje, készíts belőle retró habkarikát!

Aki a 80-as, 90-es években volt gyerek, karácsonykor biztosan tett a szaloncukor mellé habkarikát vagy habcsókot is a fára. Bár a mai napig kapható még ez az édesség a boltokban, otthon is elkészítheted. Az adagokat különböző színű ételfestékkel dobhatod fel.
Karácsonyi habkarika házilag
Hozzávalók 30 darabhoz
- 25 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál citromlé
- néhány csepp ételfesték
Elkészítés:
A tojásfehérjét és a porcukrot tedd egy tálba, add hozzá a citromlevet, és vízgőz fölött, kézi habverővel folyamatosan kevergesd, amíg a 60 fokot el nem éri. Ezt legegyszerűbben hőmérővel ellenőrizheted, vagy ha ilyened nincs, mártsd bele az ujjadat: ha csíp, jó lesz. Ekkor kanalazd át egy keverőtálba. Add hozzá a keményítőt, és a robotgép legmagasabb fokozatán verd 10-20 percig, amíg kemény habbá válik. Ekkor kanalazd át egy habzsákba. Akár több adagba is szedheted, és mindegyiket színesítheted egy-két csepp ételfestékkel. Egy tepsit bélelj ki szilikonos sütőpapírral, és nyomj rá a habból karikákat. Told 80 fokos sütőbe két órára, amíg megszilárdul, de nem pirul meg.
Így készül a házi mályvacukor: forró csoki tetejére kötelező
Sosem készítettél még mályvacukrot, de szívesen kipróbálnád? Akkor most jól figyelj, mert végigvezetünk a házi mályvacukor készítésének összes lépésén, hogy a végére te is a mestere lehess ennek a könnyed édességnek.
ElolvasomKép: Getty Images