Roppanós habcsók sütésből maradt tojásfehérjékből: így lesz tökéletes
A könnyű, dekoratív habcsókok jól mutatnak a karácsonyfán, a süteményes tányéron, ráadásul a színük, az ízük és a formájuk nagyon változatos lehet.
Ki ne szeretné a kívül roppanós, belül puha habcsókokat? Hosszú ideje ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz, mint a szaloncukor. Ha az ünnepi sütés során maradnak ki tojásfehérjék, készíts belőlük habkönnyű édes falatokat. Ha a fehér karikákat unalmasnak találod, keverj a masszába ételfestéket. Továbbá dekorálhatod az édességet még cukorkákkal, esetleg csokiba is márthatod.
Karácsonyi habcsók
Hozzávalók
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojásfehérje
- citromlé
- ételfesték
Elkészítés:
A tojásfehérjéket rakd egy tálba, majd kezdd el felverni a sóval és pár csepp citromlével. Amikor már félig kemény a hab, add hozzá részletekben a cukrot. Akkor jó, ha a tojásfehérje megáll a habverőn, és selymes, fényes. Amennyiben szeretnéd, keverj egy részéhez ételfestéket. Töltsd át a habot nyomózsákba, majd nyomj tetszőleges formákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.
Told 150 fokra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süsd meg, majd szárítsd további 20 percen át a kikapcsolt, picit nyitott sütőben. Ha könnyen elválnak a karikák a sütőpapírtól, kiveheted a sütőből. Rakd nedves konyharuhára, és várd meg, míg kihűlnek.
Ha belejössz az édességgyártásba, a szaloncukrot is készítsd el saját magad. A narancsos-mazsolás változat mennyei.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept