Roppanós habcsók sütésből maradt tojásfehérjékből: így lesz tökéletes
A könnyű, dekoratív habcsókok jól mutatnak a karácsonyfán, a süteményes tányéron, ráadásul a színük, az ízük és a formájuk nagyon változatos lehet.

karacsonyi-habcsok-receptje
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

Házi rizskrém ráncok, pattanások és tág pórusok ellen: a hagyományos ázsiai bőrápolás alapja »

A kantáros nadrág visszatért és nőiesebb, mint valaha: nagyon sikkes tud lenni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki ne szeretné a kívül roppanós, belül puha habcsókokat? Hosszú ideje ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz, mint a szaloncukor. Ha az ünnepi sütés során maradnak ki tojásfehérjék, készíts belőlük habkönnyű édes falatokat. Ha a fehér karikákat unalmasnak találod, keverj a masszába ételfestéket. Továbbá dekorálhatod az édességet még cukorkákkal, esetleg csokiba is márthatod.  

Karácsonyi habcsók

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet
  • 2 db tojásfehérje
  • citromlé
  • ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket rakd egy tálba, majd kezdd el felverni a sóval és pár csepp citromlével. Amikor már félig kemény a hab, add hozzá részletekben a cukrot. Akkor jó, ha a tojásfehérje megáll a habverőn, és selymes, fényes. Amennyiben szeretnéd, keverj egy részéhez ételfestéket. Töltsd át a habot nyomózsákba, majd nyomj tetszőleges formákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.
 

Told 150 fokra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süsd meg, majd szárítsd további 20 percen át a kikapcsolt, picit nyitott sütőben. Ha könnyen elválnak a karikák a sütőpapírtól, kiveheted a sütőből. Rakd nedves konyharuhára, és várd meg, míg kihűlnek. 
Ha belejössz az édességgyártásba, a szaloncukrot is készítsd el saját magad. A narancsos-mazsolás változat mennyei. 

Ezt is szeretjük