Roppanós habcsók sütésből maradt tojásfehérjékből: így lesz tökéletes
A könnyű, dekoratív habcsókok jól mutatnak a karácsonyfán, a süteményes tányéron, ráadásul a színük, az ízük és a formájuk nagyon változatos lehet.

karacsonyi-habcsok-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretné a kívül roppanós, belül puha habcsókokat? Hosszú ideje ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz, mint a szaloncukor. Ha az ünnepi sütés során maradnak ki tojásfehérjék, készíts belőlük habkönnyű édes falatokat. Ha a fehér karikákat unalmasnak találod, keverj a masszába ételfestéket. Továbbá dekorálhatod az édességet még cukorkákkal, esetleg csokiba is márthatod.  

Karácsonyi habcsók

Hozzávalók

  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet
  • 2 db tojásfehérje
  • citromlé
  • ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket rakd egy tálba, majd kezdd el felverni a sóval és pár csepp citromlével. Amikor már félig kemény a hab, add hozzá részletekben a cukrot. Akkor jó, ha a tojásfehérje megáll a habverőn, és selymes, fényes. Amennyiben szeretnéd, keverj egy részéhez ételfestéket. Töltsd át a habot nyomózsákba, majd nyomj tetszőleges formákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra.
 

Told 150 fokra előmelegített sütőbe, és 8-10 perc alatt süsd meg, majd szárítsd további 20 percen át a kikapcsolt, picit nyitott sütőben. Ha könnyen elválnak a karikák a sütőpapírtól, kiveheted a sütőből. Rakd nedves konyharuhára, és várd meg, míg kihűlnek. 
Ha belejössz az édességgyártásba, a szaloncukrot is készítsd el saját magad. A narancsos-mazsolás változat mennyei. 

Ezt is szeretjük