Mennyei karácsonyi gyümölcskenyér: kevert tésztából a legegyszerűbb és a leggyorsabb
Örvendeztesd meg idén a családot egy egyszerű, kevert tésztából készült gyümölcskenyérrel!


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
Egy finom, illatos gyümölcskenyér mindig remekül mutat a karácsonyi asztalon, hiszen amellett, hogy isteni az íze, gyönyörűen is néz ki. Ehhez a recepthez ízlés szerint adagolhatod a különböző aszalt gyümölcsöket - minél többfélét használsz, annál izgalmasabb lesz a végeredmény -, és ne spórolj az ünnepi fűszerekkel sem!
Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók
- 20 dkg aszalt gyümölcs (meggy, sárgabarack, szilva, mazsola stb.)
- 12 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg dióbél
- 5 dkg étcsoki
- 4 tojásfehérje
- 2 csipet szerecsendió
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi szódabikarbóna
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket, az étcsokit és a diót vágd apró darabokra. A tojásfehérjét verd fel habbá, kanalanként adagold bele a kétféle cukrot, és így verd tovább, amíg kemény és fényes lesz. A lisztet keverd el a szódabikarbónával, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a fahéjjal, és fakanállal keverd a tojásfehérjéhez. Add hozzá a felaprított gyümölcsöket, csokit és diót, reszeld bele az alaposan megmosott narancs és citrom héját. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd el alaposan, és simítsd el egy vajjal és liszttel kikent őzgerincformában. Told a sütőbe ötven percre, amíg szép színt kap. Ha kész, még melegen borítsd ki a formából, és ha kihűlt, forgasd meg porcukorban.
Hasonló télies, fűszeres sütemény a diós-almás kuglóf, ráadásul munka is alig van vele.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept