Az eredeti kapuvári böllérmáj receptje: kevés hozzávalóból, és villámgyorsan készül
A kapuvári böllérmáj igazi csupa húsos, télies fogás.

A kapuvári böllérmájhoz alig kell valami: máj, velő és rengeteg hagyma hármasa adja meg az alapját. Fűszerek közül a majoránna megy hozzá a legjobban, azonban mint minden májétel esetében, most is ügyelni kell rá, hogy csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.
Kapuvári böllérmáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg hagyma
- 25 dkg velő
- 3 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és bőséges olvasztott zsíron párold puhára. Közben a májat szeleteld fel. Add a puha hagymához, szórd meg borssal és majoránnával, és közepes lángon kevergetve pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ekkor keverd hozzá a megtisztított, feldarabolt velőt is. Innentől már óvatosan kevergesd, hogy a velő ne törjön össze. Még három-négy percig tartsd a tűzön, amíg a velő is átsül, majd húzd félre. A tányéron sózd csak meg. Tálald savanyú uborkával, főtt krumplival vagy krumplipürével.
A májat tejszínesen, Stroganoff-módra is elkészítheted.
Vajpuha csirkemáj Stroganoff módra: gombás, krémes szószban fő
Nem csak bélszínből készülhet a mennyei Stroganoff-ragu, a pénztárcabarát verzió csirkemájjal fő.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció