Az eredeti kapuvári böllérmáj receptje: kevés hozzávalóból, és villámgyorsan készül
A kapuvári böllérmáj igazi csupa húsos, télies fogás.
A kapuvári böllérmájhoz alig kell valami: máj, velő és rengeteg hagyma hármasa adja meg az alapját. Fűszerek közül a majoránna megy hozzá a legjobban, azonban mint minden májétel esetében, most is ügyelni kell rá, hogy csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.
Kapuvári böllérmáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg hagyma
- 25 dkg velő
- 3 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és bőséges olvasztott zsíron párold puhára. Közben a májat szeleteld fel. Add a puha hagymához, szórd meg borssal és majoránnával, és közepes lángon kevergetve pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ekkor keverd hozzá a megtisztított, feldarabolt velőt is. Innentől már óvatosan kevergesd, hogy a velő ne törjön össze. Még három-négy percig tartsd a tűzön, amíg a velő is átsül, majd húzd félre. A tányéron sózd csak meg. Tálald savanyú uborkával, főtt krumplival vagy krumplipürével.
A májat tejszínesen, Stroganoff-módra is elkészítheted.
Vajpuha csirkemáj Stroganoff módra: gombás, krémes szószban fő
Nem csak bélszínből készülhet a mennyei Stroganoff-ragu, a pénztárcabarát verzió csirkemájjal fő.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció