Kapros-tejfölös töklecsó
Egyszerű és jól bevált recept alapján
Ha a hagyományos lecsót már kissé unalmasnak találod, készítsd el a tökös változatot. Nem bánod meg!

Kapros-tejfölös töklecsó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lecsót rengeteg módon variálhatod, tojással, rizzsel, tökkel, kolbásszal is népszerű. Ha kapros tejföllel gazdagítod, egy teljesen új ízvilágot kapsz. A szaftos, könnyű fogás szempillantás alatt elfogy. Kínálj a töklecsóhoz friss pékárut.

Kapros-tejfölös töklecsó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 lecsópaprika
  • 6 közepes paradicsom
  • fél tök
  • 5 szál friss kapor
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, a magokat és a magházakat távolítsd el, és darabold fel tetszés szerint. A tököt érdemes falatnyi, maximum fél centi vastag darabokra vágni, hogy kellően megpuhuljon. A zsiradékot hevítsd fel, és egy magas falú teflonserpenyőben dinszteld meg a hagymákat. Pár perc után mehet hozzá a tök. Jól forgasd át, majd dobd hozzá a paprikát, a tűzről levéve pedig tedd hozzá a sót és a pirospaprikát. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve, takaréklángon párold tíz percig.

Ha minden megpuhul félig, add hozzá a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan forgasd össze, majd körülbelül tíz perc alatt főzd készre a lecsót. Ha szükséges, ekkor lehet még fűszerezni, illetve folyadékkal is pótolhatod. Tálalás előtt, lehetőleg még melegen öntsd hozzá az aprított kaporral vegyített tejfölt, majd jól keverd el.

Ezt is szeretjük