Kapros-tejfölös töklecsó
Ha a hagyományos lecsót már kissé unalmasnak találod, készítsd el a tökös változatot. Nem bánod meg!
A lecsót rengeteg módon variálhatod, tojással, rizzsel, tökkel, kolbásszal is népszerű. Ha kapros tejföllel gazdagítod, egy teljesen új ízvilágot kapsz. A szaftos, könnyű fogás szempillantás alatt elfogy. Kínálj a töklecsóhoz friss pékárut.

Kapros-tejfölös töklecsó
Hozzávalók 4 személyre
- 8 lecsópaprika
- 6 közepes paradicsom
- fél tök
- 5 szál friss kapor
- 5 evőkanál tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, a magokat és a magházakat távolítsd el, és darabold fel tetszés szerint. A tököt érdemes falatnyi, maximum fél centi vastag darabokra vágni, hogy kellően megpuhuljon. A zsiradékot hevítsd fel, és egy magas falú teflonserpenyőben dinszteld meg a hagymákat. Pár perc után mehet hozzá a tök. Jól forgasd át, majd dobd hozzá a paprikát, a tűzről levéve pedig tedd hozzá a sót és a pirospaprikát. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve, takaréklángon párold tíz percig.
Ha minden megpuhul félig, add hozzá a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan forgasd össze, majd körülbelül tíz perc alatt főzd készre a lecsót. Ha szükséges, ekkor lehet még fűszerezni, illetve folyadékkal is pótolhatod. Tálalás előtt, lehetőleg még melegen öntsd hozzá az aprított kaporral vegyített tejfölt, majd jól keverd el.
