Így készül a hagyományos káposztás tészta

Egyszerű, olcsó és nagyon finom

Ilyen káposztás tésztát gyermekkorod óta nem ettél.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elevenítsd fel a régi ízeket! A káposztás tészta vagy cvekedli soha nem megy ki a divatból. Van, aki inkább sósan, más édesen szereti. A fűszerezésen változtass bátran ízlésed szerint.

Káposztás tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg friss káposzta
  • 25 dkg fodros tészta
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd mosd meg, vágd négy részre, és reszeld le. Hagyd állni 10-15 percig, majd nyomkodd ki a levét. Ezután egy serpenyőbe önts olajat, add hozzá a cukrot és karamellizáld meg. Ha már szép barna, mehet bele a káposzta, majd dinszteld meg, közben folyamatosan kevergesd, ha már majdnem kész, sózd és borsozd.

Egy nagyobb lábasba tégy fel vizet forrni, ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg néhány csöpp olajjal és egy csipet sóval. Majd szűrd le, öblítsd le. Végül keverd össze jól a tésztát és a káposztát, és néhány percig süsd még kis lángon.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük